От ГЕРБ правят допълнение в Конституцията заради отпадане на давността

...
От ГЕРБ правят допълнение в Конституцията заради отпадане на давността
Коментари Харесай

ГЕРБ очакват златния пръст на Нинова за давността при приватизацията

От ГЕРБ вършат допълнение в Конституцията поради отпадане на отминалостта при закононарушения, свързани с приватизацията . Изменението ще бъде в член 31, като се основава алинея 8 с текст:

" Не се погасява по отминалост наказателното гонене и осъществяването на наказването за тежки закононарушения, осъществени във връзка приватизацията в интервала 1992-2017 година "

Това стана ясно от думите на ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов по време на представянето на резултатите от работата на правния екип във връзка с унищожаване на отминалостта на закононарушенията по време на приватизацията в централата на партията. Той посочи, че са били разисквани повече от 5 разновидността по какъв начин да бъде направено това .

За начална година е призната 1992 година, тъй като тогава е признат първият приватизационен закон .

Кирилов означи, че през днешния ден има към 20 държавни сдружения, които са в забранителния лист за приватизация .

Кирилов изясни и че имало доста производства, погасени по отминалост, и това облекчава доста отговорните лица . С смяната ще има опция да се довършат стартирани следствия. С изменението няма да се завеждат нови наказателни каузи.

По думите на Кирилов при взимане на решението е изследвано и Решение 12 на Конституционния съд .

" Смятаме, че изменението, което предлагаме, ще реализира най-стабилния и конституционно съгласуван резултат по отношение на предходни опит ", добави той.

Според специалист има главните пропуски в закона за приватизацията , признат през 1992 година Такъв пропуск са многото органи, които подписват и управляват покупко-продажбите.

Друг пропуск е основаване на преференции за Работническо-мениджърските сдружения (РМД). Те са имали опция не при еднакъв старт с другите участници да изплащат отговорностите по покупко-продажбите, като изплащат 10% кеш при подписване на покупко-продажбите , а останалите с други финансови принадлежности.

В листата на лицата, които учредяват РМД, само че няма период по кое време могат да вземат участие в приватизацията. Тук знакова е договорката с " Кремиковци ", като 1998 е желано да се приватизира сдружението , отказано е, само че година по-късно Министерски съвет утвърждава договорка с сдружението " Дару Металс " с оборот 2 млн. $. Малко по- късно страната погасява отговорностите на " Кремиковци " в размер на 183 млн.лв . на частното сдружение с пари на данъкоплатците, описа още специалистът.

 Симеонов сезира Цацаров за приватизацията на Български морски флот
Симеонов сезира Цацаров за приватизацията на Български морски флот

Решението от Арбитражния съд е нелегално, обслужва частните ползи и основава опасности за националната сигурност

1,280 милиарда лв. до 2001 година страната разплаща отговорностите, като е получила 1 $ по договорката .

Десислава Атанасова означи, че ще предложат на всички парламентарни групи смяната, включително и на Корнелия Нинова, която по това време е била настоящ приватизатор .

През 1997 г тя е визирана като нов член на съвета на шефовете на " Техно импорт-експорт ", и като член на съвета на шефовете на сдружението на " Техноимпекс ", като сменя там Спас Панчев, в този момент народен представител от Българска социалистическа партия.

Атанасова напомни, че съгласно декларацията на водача на Българска социалистическа партия пред Сметната палата тя има над 65 000 лв. от продажба на акции в " Техноимпекс ".

Дали Българска социалистическа партия ще се пребори със съвестта на личния си водач и ще поддържа ГЕРБ в това начинание, запита депутатът от ГЕРБ. Очакваме златния пръст на Корнелия Нинова при събирането на подписите за промени в Конституцията, безапелационна беше Атанасова.

От ГЕРБ чакат предлагането им да бъде подкрепено от Движение за права и свободи, Обединените патриоти и партия " Воля ".

Промените ще бъдат импортирани незабавно след политическите съвещания на ГЕРБ с другите групи . Необходими са подписите и поддръжката на ¼ от народните представители. Ще се търси оптималната поддръжка . Ако Българска социалистическа партия не ги поддържа, ще се търси поддръжка на 2/3 от народните представители .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР