От ГЕРБ поискаха прокуратурата да разследва депутата от БСП Таско

...
От ГЕРБ поискаха прокуратурата да разследва депутата от БСП Таско
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска прокуратурата да разследва Таско Ерменков за разпространение на неверни сигнали

От ГЕРБ желаеха прокуратурата да проверява депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков за разпространяване на погрешни сигнали за всяване на ужас и боязън в популацията, което е форма на тероризъм. Сигналът против Ерменков е поради съботната му обява във фейсбук, в която написа, че водата в София е " отровна ", което виновните институции опровергаха.

Председателят на парламентарната правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов разясни:

" Ако се съберат доказателства за съществуване на специфичната цел и за тероризъм, наказването е доста високо - от 5 до 15 години. Престъпленията се преследват по общ темперамент, тъй че основният прокурор би могъл да изиска снемане на имунитета на народния представител ".

Тома Биков от ГЕРБ настоя Българска социалистическа партия да изиска оставката на депутата Таско Ерменков и в случай че не я подаде, да го изключат от парламентарната си група:

" За нас неговото държание е подбудено или от тотална некомпетентност, неприемлива за депутат, или от злоумишлени дейности в нарушение непосредствено на националната сигурност на България ".

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев отбрани Ерменков с думите, че той е задавал въпроси като депутат:

" Смятам, че работа на един депутат е да задава въпроси и да пита дали има някакви проблеми. Ако не бяха сходни въпроси, никой нямаше да  разбере, че в Хасково  имаме проблем с уран във  водата. Всеки може да желае оставката на който си изиска ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР