От ГЕРБ поискаха отговори от Кирил Петков и Даниела Везиева

...
От ГЕРБ поискаха отговори от Кирил Петков и Даниела Везиева
Коментари Харесай

ГЕРБ заговори за пленена държава и калинките на Радев при скандала в ДКК

От ГЕРБ желаеха отговори от Кирил Петков и Даниела Везиева по въпросите с уволнението на изпълнителния шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ваня Караганева . Те насочиха обвинявания и към нея като на няколко пъти я нарекоха " калинка на Румен Радев " и дефинираха случая като " доказателство за пленена страна ".

Припомняме, че по-рано през днешния ден министърът на стопанската система на тримата представители на партията на Бойко Борисов в съвета на шефовете на Държавна консолидационна компания. Това се случи откакто през вчерашния ден стана ясно, че от длъжността изпълнителен шеф Караганева, която бе назначена по времето, в което Кирил Петков заемаше поста на стопански министър. Ден по-късно от компанията, в която се споделя, че ДКК счита, че с отстраняването на Караганева от поста е защитила интереса на сдружението и страната

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов акцентира на брифинг в централата на партията, че толеранса към ръководството на Министерство на стопанската система към този момент е изминал, защото то се оглавява от служебни министри, назначени от президента, към този момент 7 месеца.

" Кирил Петков и госпожа Даниела Везиева в качествата си на служебни министри управляваха Министерството на стопанската система, което е принципал на ДКК, която под шапката си ръководи голям брой държавни сдружения. Дружества главно и главо от Военнопромишления комплекс ", добави той.

Александър Иванов даде и образец за осъществено от Караганева нарушаване. " Тя с еднолично решение е прекратила пълномощията на едно адвокатско сдружение, което е защитавало ползите на ДКК по 5 висящи търговски каузи и еднолично тя подписва нов контракт за правна помощ с ново адвокатско сдружение в размер на 1 126 000 лв.. Това ли е методът на спестяването на държавни средства? ", попита Александър Иванов.

" Констатиран е и отвод от страна на Караганева да се изплащат в период отговорности към Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите. Става дума за неплатени осигуровки на чиновниците в компанията и към снабдители, измежду които е изброен ЧЕЗ ", сподели от своя страна Любомир Талев от партията на Борисов.

" Отново еднолично е взето решение Вазовските машиностроителни фабрики да дават права върху цялата си продукция в лицето на частна компания още веднъж без допитване до Съвета на шефовете ", разясни Талев.

Талев напомни биографията на Караганева и я назова " една от калинките на Румен Радев ".

" През 2017 година, по времето на първия длъжностен кабинет на Румен Радев, госпожа Караганева беше шеф на кабинета на тогавашния длъжностен министър на правораздаването Мария Павлова . Назначена е в Съвета на шефовете на ДКК, без конкурс, от Кирил Петков. След като се подвига звук, че е назначена без конкурс, подобен е проведен и тя го печели ", сподели той.

От ГЕРБ зададоха и 3 въпроса по тази тематика:
ДКК към министъра на стопанската система поради уволнения шеф: Вярваме, че е кардинална и подведена
ДКК продължава да счита, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен шеф е защитила интереса на сдружението и дър...

- Вярно ли е изказванието на Караганева, че всичките ѝ дейности са били по заповед на министрите на стопанската система Кирил Петков и Даниела Везиева? 

- Знаел ли е тогавашният министър на стопанската система Кирил Петков, че назначавайки Караганева в ДКК, тя е чиновник и на Българската организация по вложения? 

- Г-н Радев, тече ли преодоляването от частни компании на ВМЗ? Участвате ли в тази скрита приватизация посредством двамата министри и какъв брой заплаща военната олигархия за тези услуги?



Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР