От ГЕРБ поискаха финансови санкции за депутатите, които не са

...
От ГЕРБ поискаха финансови санкции за депутатите, които не са
Коментари Харесай

От ГЕРБ поискаха финансови санкции за депутатите, които не са днес в пленарна зала

От ГЕРБ желаеха финансови наказания за депутатите, които не са през днешния ден в пленарна зала.

По време на разискването на първо четене на бюджета на Националната здравноосигурителна каса ГЕРБ изиска поименна инспекция, при която се откри, че в залата има 129 народни представители. След това беше признато предложение на Данаил Кирилов /ГЕРБ/ във връзка с народните представители, които не са взели участие в актуалната поименна инспекция, да не се ползва член 10 алинея 1, 3 и 5 от финансовите правила по бюджета на Народното събрание, т.е. да не им се признаят транспортните, квартирните и дневните разноски за днешния ден.

Въпреки глобите, от Българска социалистическа партия оповестиха, че ще продължат да не се записват при започване на съвещанието. "Нерегистрирането ни за кворум продължава по този начин, както сме го оповестили ", разяснява пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Няма по какъв начин с нашите гласове и давайки кворум, да се одобряват решения, с които не сме съгласни, да вземем за пример да се усилват налозите на старите коли, на облеклата втора ръка, да не се усилват обществени заплащания, добави тя.

Винаги, когато сме отсъствали, в това число и при пътуванията ни за показване на "Визия за България ", за тези дни не сме получавали заплати, хората да са спокойни, сподели водачът на социалистите. Тя обаче уточни, че държат в България да има правда и правов ред. "Не може с решение на Народното събрание да отменяш правила в правилника и във финансовите правила ", разяснява тя.

Нинова уточни, че депутатите от Българска социалистическа партия се устоят с остатъка от заплатите си, откакто им отрежат частта за отсъствията. От партийната каса не им даваме никакви пари, съобщи изрично тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР