От ГЕРБ отговориха на културния министър Велислав Минеков. По-рано днес

...
От ГЕРБ отговориха на културния министър Велислав Минеков. По-рано днес
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на Минеков за НДК: Министърът лъже, това е политическа репресия

От ГЕРБ дадоха отговор на културния министър Велислав Минеков. По-рано през днешния ден в ефира на bTV той съобщи, че партията на Бойко Борисов е „ превзела със мощ “ два етажа от НДК и не заплаща наем за тях.

" Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от страната за Централа на Политическа партия ГЕРБ, не са благосъстоятелност на Министерството на културата. Мястото е благосъстоятелност на страната и е предоставено на Политическа партия ГЕРБ в осъществяване на член 31 от Закона за политическите партии ", показват от партията.

Според ГЕРБ Минеков лъже. По думите им партията е заплащала наем за употребените два етажа от 2007 до 2010 година на НДК по подписан контракт. От 2010 до 2021 година ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна администрация – София – град по подписан контракт.
Допълват, че съгласно Закона за държавната благосъстоятелност и на съображение Закона за политическите партии, от февруари 2021 година, всички парламентарно показани партии не дължат наем за предоставените им от страната пространства за осъществяване на политическа активност.

" Очевидно откакто ерата на изчегъртването на ГЕРБ завърши несполучливо, е пристигнало време на изкъртването. В развитите демокрации това се назовава политическа принуда ", разясняват от ГЕРБ.

Партията насочва и няколко въпроса към президента Румен Радев:

Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си?
С политически гонения и репресии ли желаете да бъде запомнен и вторият Ви длъжностен кабинет?
Г-н Радев, честно ли е?

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР