От ГЕРБ няма да издигат досегашните си градоначалниците в столицата

...
От ГЕРБ няма да издигат досегашните си градоначалниците в столицата
Коментари Харесай

Нови кметове за София, Пловдив и Бургас

От ГЕРБ няма да издигат досегашните си градоначалниците в столицата и основни регионални градове, разгласи от Пловдив водачът на партията Бойко Борисов. Дългогодишните кметове  на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов повече няма да се кандидатират. Пловдивският кмет Здравко Димитров-Зико, който беше повдигнат от герберите през 2019 година също няма да влиза в борбата за локалния избор през 2023г.

" Довършва си градежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София ”, съобщи водачът на ГЕРБ, в коментар за политическото бъдеще на  Димитров.

Припомняме, че Фандъкова и Николов, бяха зам.-шефове на ГЕРБ до май 2021 година, когато бяха заменени от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът на Борисов за отстраняването им тогава беше, че е по-добре те да се концентрират върху работата си като градоначалници.

Самата Фандъкова имаше предпочитание да се отдръпна още преди изборите 2019 година, само че остана поради Борисов. Тя е столичен градоначалник от 2009 година и поредно завоюва локалните избори през 2011, 2015 и 2019 година, което я прави най-дълго управлявалият кмет в София.

Най-вероятният нов кандадат на ГЕРБ е шефът на СОС Георги Георгиев, прочут правист и учител в СУ Св. Кл. Охридски. Завършил е право в Алма матер, а магистърска степен по интернационално комерсиално право  в King’s College в Лондон. Освен дисертация Залог на комерсиално дружество, предпазена в СУ, има и издадена книга на същата тематика. По-рано от Демократична България непосредствено оповестиха, че Георгиев към този момент е почнал предизборната си акция за кметския пост.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР