От ГЕРБ настояха още от утре учениците да се върнат

...
От ГЕРБ настояха още от утре учениците да се върнат
Коментари Харесай

ГЕРБ настоява учениците да се върнат в клас без тестване

От ГЕРБ настояха още от на следващия ден учениците да се върнат в клас без тестване. На брифинг в централата на партията някогашният учебен министър Красимир Вълчев съобщи, че откакто страната не може да обезпечи безвъзмездни проби, не би трябвало да стопира просветителния развой.

„ Изборите минаха, призоваваме и двамата министри още на следващия ден да върнат децата в учебно заведение без всевъзможни проби. Да обезпечат проби и тогава да вършат тестване. Безобразие е да продължава тази непредвидимост “, сподели Красимир Вълчев.

" Служебното държавно управление сътвори невиждан безпорядък в областта на образованието. Те напряко подцениха образованието. Очевидно служебното държавно управление не може да се оправи с доставката на проби. Призоваваме децата още на следващия ден да бъдат върнати в учебните заведения. Тестване би трябвало да има, когато са обезпечени логистично самите проби. Това държавно управление сподели, че образованието не му е приоритет. Пълно безхаберие и безусловно незаконосъобразни решения в областта на образованието. Даже някои от тях са и антиконституционни ", сподели още някогашният образован министър.

" Още лятото бяхме предложили да се обезпечат проби за учениците, само че то беше подминато с равнодушие. Свикваха се всевъзможни комисии, занимаваха се с нас, само че образованието беше подминато и оставено на последно място. В момента нямаме виновна власт, на която да и пука за образованието. В момента се случва загуба на умения и мотивация за учене измежду децата. Това ще даде пагубни резултати след няколко години. Сега се даде опция децата да не вървят на учебно заведение легално, което е незаконосъобразно. Призоваваме министрите на образованието и опазването на здравето да върнат още на следващия ден децата без никакви проби, до момента в който не бъдат обезпечени такива ", добави още той. 

От ГЕРБ насочиха редица рецензии към предварителните планове в бюджета за следващата година, като обърнаха внимание, че липсва информация за таван на дълга, както и какъв действително ще е размерът на пенсиите.

" Все още нямаме препоръчан бюджет. Това се дължи на обстоятелството, че се готви тегленото на нов дълг в размер на 12 милиарда ", сподели Томислав Дончев.

" Вчера министирът на финансите разгласи плана за бюджет за 2022 година и какъв брой ще стане минималната пенсия. После от министерството го опровергаха. За първи път виждам такова нещо и изниква въпроса - кой управлява финансовото министерство. Тези хора би трябвало да си вършат сметка с какви средства разполагат и това замерване с цифри и сватбарско надвикване е безхаберие. Ако един пенсионер разчита, че пенсията му ще е по-голяма и това не се случи, какво ще стане? Тук е значимо е кой има интерес от тази обстановка. Отговорът е единствено един - президентът и аз го приканвам да организира една строева подготовка ", заяви още той.   

По отношение на информацията за ротация на ръководителите на 47-ото Народно заседание и дали ГЕРБ ще поддържа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за негов ръководител Томислав Дончев разяснява:

„ Ако ме питате дали бихме подкрепили госпожа Нинова, не мога да ви отговоря еднопосочно, би било необичайно. В същото време дано да ви припомня, че ние преди пет години сме ѝ предложили поддръжка за този пост “

От ГЕРБ оповестиха, че и в 47-ото Народно заседание ръководител на парламентарната група ще е Десислава Атанасова, а Росица Кирова още веднъж ще е предлагането за заместник-председател на новия парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР