От ГЕРБ извадиха Цанков камък, защото са се притеснили от

...
От ГЕРБ извадиха Цанков камък, защото са се притеснили от
Коментари Харесай

Нинова: Първите 100 дни на кабинета "Борисов 3" - тежък провал и катастрофа

От ГЕРБ извадиха „ Цанков камък ”, тъй като са се тормозили от антикорупционния закон на левицата, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред бТВ, представена от БГНЕС. Тя акцентира, че техният антикорупционен закон „ е добър и в случай че мине, ще има същинска битка с корупцията. С тази димка върху Българска социалистическа партия целят да омаловажат закона и да внушат на хората, че не може тези, които са корумпирани, да се борят с корупцията ”
Според нея абсурдът се е появил и с цел да отклони вниманието от „ кражбите на държавното управление ” и абсурда „ Суджукгейт ”. Нинова попита дали Борисов ще поеме отговорност „ за неговата част от „ Цанков камък ”, като акцентира, че неговото държавно управление през 2010 година приключва плана и подписва някои от договорите. По думите й зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Демонстрира непросветеност, като я упреква, че в документа, показан от нея пред медиите, е заличила подписа на прокурора съзнателно, с цел да скрие, че това не е основният прокурор.

„ Има закон за отбрана на персонални данни и такива документи не се разгласяват с име и автограф. Това е изнасяне на персонални данни, за което бих била укорима. И за това, че съм спазила закона и този автограф е прикрит, той сподели, че това е фалшификат и аз спекулирам с името на основния прокурор ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Противоречията вътре в ръководещата коалиция от ден на ден избиват, разяснява още Нинова, като акцентира разногласието сред вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова. „ Какво става в обединението? Разпределят позиции, власт, постове, пари ли? Защо са тези търкания и до какво ще докара това ”, попита Нинова.
Тя дефинира първите 100 дни на третия кабинет на Борисов като тежък неуспех и злополука. „ 100 дни управляваха без стратегия и се отхвърлиха от съществени предизборни обещания – като да вземем за пример служител на реда във всяко село и преизчисляване на всички пенсии, а минималната да стане 300 лева ”, уточни Нинова. Тя изреди също „ Суджукгейт ”, борбата на лобита в ГЕРБ за НДК, борбата сред институциите и омразата и експанзията в обществото.

Не се тормозя от опозиционно крило в Българска социалистическа партия, безапелационна беше Нинова. Нека да има съпротива и разнообразни отзиви вътре в партията, тъй като по този начин ще вземем по-добри решения, означи тя и добави, че не се тормози и от това някой да я смени на лидерския пост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР