От ГЕРБ искат нисък дефицит, но също така са против

...
От ГЕРБ искат нисък дефицит, но също така са против
Коментари Харесай

Мартин Димитров към ГЕРБ: Искат по-нисък дефицит. Но не искат 20% ДДС за ресторантьорите

От ГЕРБ желаят невисок недостиг, само че също по този начин са срещу повдигането на Данък добавена стойност за ресторантьорите от 9% на 20%. Това посочи пред бТВ депутатът Мартин Димитров ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ) във връзка рецензиите на ГЕРБ към бюджета.

Димитров напомни, че Данък добавена стойност е било свален за заведенията за хранене по време на пандемията от Коронавирус, тъй като тогава те са били затворени.

" Сега няма места в тези заведения. Такава причина не съществува ", посочи той.

Според него тези привилегии не би трябвало да остават.

По отнощение на предстоящите доходи от такста върху съветския газ Димитров изясни, че финансовото министерство разчита отчасти на тези средства. И призна, че не се знае по какъв начин тъкмо ще проработи тази мярка. Според Димитров руснаците не могат да откажат да заплащат тази такса, само че е допустимо да се пробват да заплащат по-малко.

" За всеки бюджет има тематики за полемики и неизясненост ", посочи той.

Според Димитров заложените 12 милиарда лева за капиталови разходи в границите на една година са доста амбициозни, тъй като не е несъмнено дали има планова подготвеност за тях. И по това перо " има прочут запас ".

Димитров счита, че заложеният в бюджета стопански растеж от 3.2% е вероятен, без значение че Европейска комисия предвижда 1.8%

" Може да бъде реализиран, ще зависи от интернационалните фактори. Трябва да целим оптимално висок напредък ", сподели Димитров.

Той счита, че растеж е вероятен, даже в случай че Европа е в криза.

" Бих призовал надпреварата да бъде за промените. Не просто празни рецензии ", сподели още Димитров.

И укори ГЕРБ, че подлага на критика, само че не споделя съответно кой разход да се махне.

" Ако би трябвало да замразим пенсиите, да го няма швейцарското предписание - не можем да го създадем това. Това е публичен контракт.

Може да има дясна политика, да запазим ставките на главните налози, само че не можем да си позволим да не увеличим пенсиите. По други ограничения може да се разсъджава ".

Това сподели още Димитров, като разясни, че единствената концепция за понижение, която е чул от ГЕРБ, е във връзка с пенсиите.

" Тези рецензии са продължение на локалните избори. Тези избори завършиха. Някои сериозни бележки би трябвало да бъдат чути. Но в един бюджет, който още не е импортиран, могат да бъдат направени промени. Повече конструктивизъм. Нека надпреварата да бъде в положителни хрумвания и решения, а в отричането на всичко ", съобщи Димитров.

Според него финансовият министър Асен Василев е отворен за диспути и промени.

По отношение на отпадането на дерогацията за вноса на съветски нефт от " Лукойл " Димитров съобщи, че не би трябвало да се заплашват цените в България.

И добави, че " Продължаваме промяната - Демократична България " са склонни дерогацията да отпадне след три месеца, с цел да мине зимата и да се обезпечат различни количества. Димитров попита за какво ГЕРБ не са били по този начин дейни по тази тематика по времето на последното служебно държавно управление. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР