От ГЕРБ искат да бъде разгледано внесеното в деловодството на

...
От ГЕРБ искат да бъде разгледано внесеното в деловодството на
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на зам.-шеф на парламента. Гласуването - утре

От ГЕРБ желаят да бъде прегледано импортираното в деловодството на Народното събрание искане за оставка на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов от квотата на " Продължаваме Промяната ". То трява да бъде подложено на гласоподаване на следващия ден.

Това съобщи от парламентарната естрада националният представител Тома Биков. Той заяви, че през днешния ден трите опозиционни партии в Народното събрание са внесли искане за оставката на Иванов.

Биков изясни, че настояването е вследствие на абсурда, който Иванов е провокирал в петък, с отнемането на думата на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" В този смисъл настояваме за две неща - първото е това наше искане да се гледа още на следващия ден и досега, в който вие не получите избор на доверие от страна на Народното събрание да не водите съвещанията, тъй като това е логиката.

Вие към този момент сте в процедура на искане на оставка – това е на практика избор на съмнение към вас и досега, в който не получите легитимност от страна на Народното събрание, съвещанията би трябвало да се водят от някой от останалите заместник-председатели на Народното събрание и ви приканвам да се съобразите с това наше искане, с цел да спазим духа и закона ", сподели Биков.

Мирослав Иванов отговори, че до момента в който не му бъде гласувана оставката, продължава да заема поста заместник-председател на Народното събрание и в това си качество продължава да води съвещанията на Народното събрание.

В петък абсурда избухна, откакто Атанасова и вицепремиерът Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ.

В декларацията си Атанасова повтори за следващ път тезите на ГЕРБ, че България затъва в икономическа рецесия, а държавното управление не се оправя с нито едно от нейните предзвикателства.

След декларацията Василев взе думата и съобщи, че в декларацияа имало " доста лъжи ".

Атанасова също изиска да отговори на Василев. По устав обаче такава процедура няма, до момента в който всеки министър може да взема думата когато и да е. Председателстващият съвещанието Мирослав Иванов й лиши думата. Стигна се до там, че депутати от ГЕРБ се събраха към трибуната и се размениха обидни реплики.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР