От ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България намериха нова

...
От ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България намериха нова
Коментари Харесай

Новата коалиция и ГЕРБ влязоха в задочен спор кога да е срещата с Мария Габриел

От ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " откриха нова причина, за която да влязат в спор. Този път тя е по кое време да бъде срещата на новата коалиция с препоръчаната за министър председател от партията на Бойко Борисов Мария Габриел.

 Мария Габриел – кариера в противоположен ред Мария Габриел – кариера в противоположен ред

Тази заран водачът на ГЕРБ разгласи българския еврокомисар за номинация на политическата мощ за министър-председател. Габриел ще получи първия мандат за сформиране на кабинет на 15 май от президента.

По-късно денем от ГЕРБ оповестиха, че от на следващия ден претендентът им за министър председател стартира срещи с всички парламентарно показани партии като се изключи " Възраждане ". Първи в програмата ѝ са " Продължаваме промяната - Демократична България ", а след тях ще има поредни срещи с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ".

От новата коалиция обаче разпространиха известие до медиите към 19:30 ч., че в началото планувана за на следващия ден намира се реалокира за петък (12 май) за късния следобяд, с цел да може на нея да участват съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев. Двамата са в чешката столица Прага за присъединяване в Трансатлантическия защитителен конгрес, който се организира от 10 до 12 май. В известието обаче не беше посочено дали това е в съгласие с представителите на ГЕРБ.

Близо два часа по-късно от партията на Борисов дадоха отговор на новата коалиция също посредством публикувана до медиите позиция.

 Номинацията на Мария Габриел не промени позициите на партиите, диалозите за държавно управление не престават Номинацията на Мария Габриел не промени позициите на партиите, диалозите за държавно управление не престават

" Ръководството на парламентраната група на ГЕРБ-СДС и претендентът за министър председател Мария Габриел ще чакаме представителите на " Продължаваме промяната - Демократична България " на следващия ден в 10:00 часа в зала " Запад " на Народното събрание. Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на " Продължаваме промяната - Демократична България " Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев ", прецизират от ГЕРБ, като акцентират, че в началото новата коалиция е приела поканата им за диалози с определния от тях час и ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР