От геополитическа драма до пламенната гей фен база, минавайки през

...
От геополитическа драма до пламенната гей фен база, минавайки през
Коментари Харесай

Пет неща, които трябва да знаете, преди да гледате Евровизия


От геополитическа драма до пламенната гей почитател база, минавайки през въпроси, като - Как Австралия може да взе участие?

В идващите редове можете да прочетете пет обстоятелството за европейският конкурс за ария, който тази година се организира в Португалия за първи път.

[b]Рекорд на Гинес[/b]

Конкурсът стартира през 1956 година за сливане на Европа след Втората международна война. Тогава той носи наименованието „ Гранд при на Европа ”. Той се състои всяка година оттогава, което го прави най-дълго траялия интернационален ефирен конкурс съгласно върховете на Гинес. Има и други годишни музикални състезания, които предшестват Евровизия, само че нито един от тях не се излъчва в телевизионния ефир. Често определян като най-голямото не спортно телевизионно събитие в света уредниците плануват, че тазседмичните полуфинали и финали в Лисабон ще имат общо публика от към 200 милиона фенове.

[b]Големите пет… и Австралия[/b]

Петимата най-големи вносители в бюджета на Европейският съюз за радио и телевизия, които и ръководят Евровизия, се класират автоматизирано за финала, дружно с домакина на събитието, който се трансформира всяка година. Големите пет са Англия, Германия, Франция, Италия и Испания.

Въпреки че Австралия е на другия завършек на света, там състезанието става доста известен от 1980-та година, поради обстоятелството, че доста хора в страната имат европейски корени. През 2015-та година Европейският съюз за радио и телевизия се съгласява да разреши на страната да взе участие.

Първоначално присъединяване на страната беше оповестено като еднократно събитие, само че Австралия взима присъединяване в състезанието всяка година от 2015-та година През 2016-та година даже съумяват да приключи на второ място, когато страната е показана от родената в Южна Корея певица Дами Им.

[b]АББА[/b]

С изключение на шведската група АББА, които завоюваха състезанието през 1974 с песента си „ Ватерло ”, успеха на този състезанието не ти дава гаранция за интернационален триумф.

[b]Геополитика[/b]

Замислена по време на Студената война, Евровизия постоянно е била колкото геополитическа драма, толкоз и музикална.

Миналата година Украйна не искаше да пусне представителя на Русия да влезе в страната поради разногласието сред Киев и Москва за анексирания от Русия Крим. Конкурсът към този момент беше нараснал напрежението сред двете страни, откакто предната година участничката на Украйна завоюва състезанието с песента „ 1944 ” – ария за всеобщото изселване на кримски татари и от режима на Сталин по времето на Втората международна война.

Много дипломатически произшествия са се случвали по-време на състезанието, като през 1969-та година, когато Австрия бойкотира състезанието, тъй като е щял да се организира в ръководената от диктатора военачалник Франциско Франко Испания. Или като отхвърли на Армения да взе участие през 2012 година поради това, че състезанието се организира в прилежащата неприятелска страна Азербайджан.

В някой други случаи, с цел да се избегнат политически напрежения, участници са били спирани или са били молени да трансформират песните си.

[b]Гей фенове[/b]

С огромното си наличие на кич, състезанието е от много време известен измежду гей общностите, а знамената с цветовете на дъгата, които съставляват правата на гейовете, са много постоянно срещана панорама на финалите дружно с тези на страните участници.

Всяка година гей клубове и питейни заведения в цяла Европа следят участниците на полуфиналните и финалните концерти онлайн.

В навечерието на финала тази събота най-големият бар в Лисабон – "Тръмпс" - ще има тематични Евровизия празненства, на които ще бъдат цялостни с чужденци, пристигнали за състезанието./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР