От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна потвърдиха, че

...
От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна потвърдиха, че
Коментари Харесай

Война! Забраняват на украинците в мобилизационна възраст да напускат местожителството си без знание на военните

От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна потвърдиха, че има възбрана за мъжете в мобилизационна възраст да напущат непрекъснатото си местоживеене без позволение на военния комитет, заяви УНИАН.

Според известие, оповестено в обществената мрежа фейсбук Законът за военните отговорности на военната работа, който работи от 1992 година планува, че във военно време се не разрешава преместването на наборници и резервисти от местожителството им без позволение на ръководителя на съответния териториален център и комплектуването и обществената поддръжка.

" За задачите на доклада на преместените лица от Генщаба на Украинската войска е създаден порядък за даване на позволение на жителите на Украйна, подлежащи на боен доклад, при овакантяване на местожителството си сега на оповестяване на готовност и във военно време. Разрешението (за овакантяване на непрекъснатото местопребиваване - б.р.) се дава за 30 денонощия според от категорията на субекта ", се споделя в известието.

В Генщаба преглеждат в допълнение конкретизиране на въпросите за хората, които редовно пресичат административните граници във връзка със служебни или персонални аргументи.

Адвокат Дмитрий Воронцов изясни елементи от тези законодателни начинания. От 1 октомври 2022 година в Украйна дамите с избрани военни специалности ще се водят на боен доклад. В Министерството на вътрешните работи обясниха дали на украинките ще им бъде неразрешено излизането зад граница по-късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР