От ГДНП изпртиха съобщене до медиите, в което обявяват, че

...
От ГДНП изпртиха съобщене до медиите, в което обявяват, че
Коментари Харесай

МВР: В ход е процедура по отнемане на лиценза на охранителната фирма "Делта Гард"

От ГДНП изпртиха съобщене до медиите, в което афишират, че е почнала процедура по лишаване на лиценза за осъществяване на частна охранителна активност на българско сдружение - " Делта Гард ". Припомняме, че въпросната компания е свързвана с редица нарушавания и поръчкови офанзиви по свирката на ъндърграунда. " Делта Гард " изплува и в следствието на Антикорупционния фонд - " Осемте джуджета ". Смята, се че компанията извършва задания по силов и противозаконен метод от доближени до някогашния министър председател Борисов и основния прокурор - Иван Гешев. 

За повече информация натиснете 

Ето какво се написа в известието:

" Във връзка със засиления медиен интерес от ГДНП прецизират, че е почнала процедура по лишаване на лиценз за осъществяване на частна охранителна активност на българско сдружение.

Основанието за това е инспекция, осъществена от ГДНП, в хода на която са постъпили данни за съучастник в сдружението, който е притеглен като обвинен за закононарушение от общ темперамент. В 30-дневен период от настъпване на това събитие (чл. 47, т. 5, б. „ б ” от Закона за частната охранителна дейност) той е трябвало да приключи присъединяване си в комерсиалното сдружение, което не е изпълнено. Това е съображение административният орган в лицето на ГДНП да извърши отговорностите си според член 49, алинея 1, т. 2 от ЗЧОД и да пристъпи към лишаване на лиценза за частна охранителна активност.

Спазвайки административнопроизводствените правила, способният административен орган е уведомил сдружението по надлежния ред. Представител на компанията е получил персонално известието за почналата процедура през вчерашния ден, късно следобяд в ГДНП, с което са изпълнени наредбите на член 26, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР