От ГД Национална полиция“ е предприета проверка по сигнал за

...
От ГД Национална полиция“ е предприета проверка по сигнал за
Коментари Харесай

ГДНП изпраща на прокуратурата материалите от проверката за разширението на гробищния парк в Якоруда с мнение за образуване на досъдебно производство

От Групово дело „ Национална полиция “ е подхваната инспекция по сигнал за осъществени закононарушения  при строителството и разширението на гробищния парк на община Якоруда върху съществуващото бивше корито на река Места.

По случая са изискани мнения от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград, РЗИ – Благоевград, Басейнова дирекция, „ Западнобеломорски регион “, взети са и пояснения от представители на локалната администрация.
На 20 април 2022 година взаимно с органите на РДНСК – Благоевград, в наличието на представители на районната администрация, е осъществена инспекция на място. Установено е че в разширението на съществуващия гробищен парк е осъществено гробополагане, за което е формиран констативен протокол. След инспекцията, в приложено мнение от ДНСК, е посочено, че към сегашния миг в регистъра на РДНСК не е налично позволение за прилагане на съществуващия гробищен парк в Якоруда. Установено е също, че е нарушен Констативен протокол от 17 февруари на чиновник от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград да не се правят нови загробвания в свободните терени до привършване на процедурата по изменение на общия организационен проект на община Якоруда.
Това дава съображение на проверяващите за обосновано съмнение, че длъжностно лице от общинската администрация на община Якоруда е осъществило състав на закононарушение по смисъла на член 282 от Наказателен кодекс, като не изпълнило служебните си отговорности и е нарушило наставление на държавен орган.
Предстои материалите и преписката да бъдат изпратени на Окръжна прокуратура – Благоевград  с мнение за формиране на досъдебно произвеждане за осъществено длъжностно закононарушение по смисъла на член 282 от Наказателен кодекс, осъществено от длъжностно лице от общинската администрация на община  Якоруда.
По случая за предприемане на следващи дейности по подготвеност са известени Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград и РЗИ – Благоевград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР