От Газпром завършиха строителството на морската част на първата тръба

...
От Газпром завършиха строителството на морската част на първата тръба
Коментари Харесай

Готова е първата тръба на газопровода Турски поток

От " Газпром " приключиха строителството на морската част на първата тръба на " Турски поток ", се споделя в известие на компанията, представено от РИА Новости.

Става дума за надълбоко полагане в черноморското крайбрежие на Турция. Сега е в ход построяването на приемателен терминал край село Кийкей.

" С приключването на градежа на сектори от брегови възли, работата по първа линия ще бъде изцяло приключена ", осведомиха от компанията, представени от РИА Новости.

Изграждането на дълбоководния сектор от първия низ беше осъществено от кораба " Pioneering Spirit " на компанията Allseas. Той ще сложи и дълбоководната част на втората тръба на " Турския поток " през третото тримесечие на 2018 година

Компанията означи високата степен на строителство. Общо 1161 километра от газовия водопровод в морето е издигнат по две линии, което е 62% от общата му дължина

Проектът " Турски поток " допуска строителство през Черно море на газопровод, който се състои от две тръби, всяка с мощ по 15,75 милиарда куб. м. Първата е предопределена за доставка на газ на турските консуматори. Втората - в страните на Юнжа и Юго-източна Европа.

Според проекта построяването би трябвало да завърши през декември 2019 година " Газпром " ще има цялата морска част на газопровода. Компанията също ще финансира напълно построяването на двете направления. Местният Botas ще построи инфраструктурата за превозване на газ на територията на Турция.

" Газпром " преглежда опциите за продължение на " Турския поток " през България и Сърбия или посредством Гърция и Италия.

" Турският поток безспорно ще играе значима роля за укрепването на енергийната сигурност на Турция и Европа ", се споделя в известието на Алексей Милер, ръководител на Управителния комитет на " Газпром ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР