От футболни мачове до концерти на живо, стадионите служат като

...
От футболни мачове до концерти на живо, стадионите служат като
Коментари Харесай

Кои са най-големите стадиони в света?

От футболни мачове до концерти онлайн, стадионите служат като място за събиране на някои от най-вълнуващите моменти в живота. Те са сцената, където историята се основава и спомените стават незабравими. Докато някои игрища са известни със своята история, други се отличават с големи размери и способността си да одобряват големи тълпи от хора.

Pixotab преглежда топ 10 на най-големите игрища в света съгласно потенциала на седящите места:
Стадион Нарендра Моди – Индия
Първото място в класацията на най-големите игрища в света принадлежи на Индия. Този колосален стадион, наименуван на името на министър-председателя на страната, е планиран да приема игри по крикет и се намира в Ахмедабад. Той може да одобри над 132 000 души, като дава на почитателите необикновено преживяване онлайн.
Стадион „ Рунградо 1 май “ – Северна Корея
Изненадващо второто място е за стадион „ Рунградо 1 май “, който се намира в Северна Корея. Този стадион беше приключен през 1989 година за да бъде хазаин на 13-ия Световен фестивал на младежта и студентите. Днес той се употребява за осъществяване на разнообразни държавни събития и спортни мероприятия. След ремонт през 2014 година, потенциалът му беше понижен до 114 000 души.
Стадион Мичиган – Съединени американски щати
Първият от американските игрища в листата е Мичиган, който се намира в Ан Арбър, Мичиган. Този стадион служи като домашен терен за университетския тим на Мичиган и може да одобри над 107 601 фенове. Той е историческо място за американския футбол и спортната просвета в Съединени американски щати.
Стадион Бийвър – Съединени американски щати
На четвъртото място се подрежда Бийвър в Пенсилвания, Съединени американски щати. Този стадион е дом на тима на Пенсилвания и предлага място за 106 572 почитатели. Той също е хазаин на някои от най-значимите събития в колежанския футбол.
Стадион Охайо – Съединени американски щати
Стадион Охайо се намира в Колумбъс, Охайо, и е хазаин на тима на Охайо. С потенциал от 102 780 места, той е един от най-големите игрища в Съединени американски щати и място на голям брой емблематични моменти в историята на колежанския футбол.

Топ 10 се добавя от Кайл Фийлд, Нийланд, Тигър, Даръл К Роял – Мемориален стадион в Тексас и Брайънт-Дени. Всички те са в Съединени американски щати.

И по този начин, тези игрища се подреждат измежду най-големите на планетата и са сцената, където се разпростират епични моменти в света на спорта и заниманието. Независимо дали става дума за крикет, футбол или други събития, тези игрища са място за вълнуващи прекарвания и буйни почитатели.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР