От формацията на премиера Кирил Петков Продължаваме Промяната (ПП) искат

...
От формацията на премиера Кирил Петков Продължаваме Промяната (ПП) искат
Коментари Харесай

Продължаваме промяната иска нулев ДДС за хляба

От групировката на премиера Кирил Петков " Продължаваме Промяната " (ПП) желаят да няма ДДС-то на хляба, а вместо това " свръхпечалбите от зърното да бъдат обложени ".

Това сподели депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев пред Нова тв и добави, че Политическа партия ще насочат предложение към обединението.

“Направили сме и питане към Министерство на финансите, които ще създадат пресмятане и ще кажат допустимо ли е това”, сподели Ананиев. В момента министър на финансите е вторият съпредседател на Политическа партия - Асен Василев.

Обсъжда се и понижаване на Данък добавена стойност върху родното произвеждане плодове и зеленчуци.

" Това е за то да бъде по-конкурентно с това, което се вкарва от чужбина ", разясни Ананиев.

“Искаме и МФ да пресметна по какъв метод и с какъв брой да се понижи ДДС-то за тока на всички потребители”, сподели още той и добави, че “за нас е значимо всеки да почувства облекчение от този инфлационен натиск”.

Aнаниев, който е ръководител и на комисията по районни въпроси разяснява и изплащането на парите за строителство и поддръжка на пътища, които компаниите чакат да получат.

“Имаме входирани две решение. Ще се обединим към една версия, която е симбиоза от двете:, сподели Настимир Ананиев. Той разясни, че “ще бъдат изплатени 50% на пътните строители и 100% за мантинелите, маркировката и знаците”.

Това решение ще бъде прегледано на изключителната комисия във вторник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР