От фондация Борис Христов обявиха финала на тазгодишната кампания по

...
От фондация Борис Христов обявиха финала на тазгодишната кампания по
Коментари Харесай

Проектът Спорт срещу агресията вече и с наръчник за превенция от насилие в училище

От фондация " Борис Христов " оповестиха финала на тазгодишната акция по плана „ Спорт против експанзията “, като последната стъпка бе издаването на справочник за учители за предварителна защита на експанзията.

„ Издадохме справочник за учители, който фондация „ Борис Христов “ ще популяризира гратис в учебни заведения в цялата страна. Наръчникът е ориентиран за учители за предварителна защита на експанзията в учебна среда. Книжката излиза в 1000 броя тираж и с Министерство на образованието ще стиковаме към кое учебно заведение какъв брой количества ще отидат. Ако е належащо, ще бъдат отпечатани и още бройки “, сподели Весела Шаранкова, началник на план “Спорт против експанзия “.



„ Нашият план се състоеше в това, че започнахме да търсим превантивни ограничения и способи, с които да покажем по какъв начин експанзията може да бъде трансформиране в нещо много по-полезно. Свидетели сме на задоволително нападателно общество. Целта е експанзията да се трансформира в спортни и културни мероприятия. Идеята ни беше да събудим желанието и да покажем на младежите, че спортът не постоянно изисква сериозен финансов запас, а предпочитание “, съобщи още Весела Шаранкова.

„ В рамките на 3 фестивални дни, във Видин, Бургас и Пловдив, организирахме два семинара, на които участваха над 150 деца във всеки един от градовете. С лекции от преподаватели, психолози и докторанти, им беше показана информация за това, какво е експанзия, какви типове експанзия има и какви ограничения могат да бъдат подхванати. После децата трябваше да приложат чутото чрез ролеви игри и да предават позитивни послания на своите другари “, добави още Весела Шаранкова, която акцентира, че поддържа концепцията в учебните заведения да се върне наложителната утринна гимнастика.



„ Имаме над 600-700 посланика на плана „ Спорт против експанзията “. Сред тях се включиха и известни персони. Това са актрисата Гергана Стояново, оперният реализатор Стоян Бончев, артистът Миро, Албена Вескова от отбор „ Българе “, Борис Луков и кубинската група „ Ла Кубанита “.

„ Кампанията достигнали до 500 000 индивида, като това включва всички интензивности в обществените мрежи, излъчванията онлайн, които сме правили на концертите. Амбицията на екипа е да продължим с плана и през 2023 година и да осъществяваме тези фестивални дни допълнително градове “, сподели още Весела Шаранкова.



„ Освен с лекции, ние дадохме и персонален образец на децата. Това стана, като се включихме в набиранията, кофичките и лицевите опори “, добави Стоян Бончев, ръководител на фондация “Борис Христов “.

„ Надяваме се, че планът ще се разраства и през 2023-а ще доближи най-малко до 6 или 12 града в страната “, сподели още Стоян Бончев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР