От Флагман научавам, че на територията на РУ-Несебър е извършен

...
От Флагман научавам, че на територията на РУ-Несебър е извършен
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ-Бургас е шокиран от ареста на инспекторите

" От " Флагман " узнавам, че на територията на РУ-Несебър е осъществен арест от криминалисти, касаещ двама чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните. Инициалите М.К. и П.А. са ми познати. За страдание това са мои сътрудници от самата Дирекция. Няма да направя опит да се свържа с тях по телефона. Не мога да допускам! " Това съобщи шефът на Областната дирекция на БАБХ доктор Георги Митев от кабинета му в Бургас. Д-р Митев изрази неразбиране какво вършат през днешния ден М.К. и П.А. в Несебър. Инициалите са на мъж и жена от Дирекцията. Именно тези две имена били вписани в специфичен лист на вицепремиера Валери Симеонов като доброволци в оперативния щаб за противопоставяне на нарушаванията в туризма. Двамата постъпили по лично предпочитание в щаба, декларирайки, че са подготвени да работят в извънработно време и през нощта в интерес на страната.

" Това са дългогодишни чиновници, против които до този миг е нямало никакви сигнали за корупция, по тази причина съм шокиран. Те работеха изключително това лято в екипите за инспекция на заведенията за публично хранене. В хода на преписките, които са формирани след инспекциите, е обикновено прегрешилият притежател на заведение да пристигна в Дирекцията за в допълнение изясняване на събитията, само че не считам, че е редно инспекторите да отидат по същата тази кореспонденция назад в заведението ", сподели Митев, приключвайки диалога с вяра, че е станала някаква неточност.

Стана ясно още, че контролните органи на ОД на БАБХ са хванати сега, в който са си тръгвали от ресторанта с 1000 лева рушвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР