От фирмата доставчик на изборните машини коментираха, че нямат проблем

...
От фирмата доставчик на изборните машини коментираха, че нямат проблем
Коментари Харесай

Доставчикът на машините: За нас избори 2 в 1 са облекчение

От компанията снабдител на изборните машини разясниха, че нямат проблем с избори " 2 в 1 ", а дори ги избират.

" За нас дори ще е облекчение, в случай че изборите са 2 в 1 и не работим три недели поред. Нищо, че по този начин ще изкараме по-малко пари ", разяснява в Народното събрание Веселин Тодоров от " Сиела Норма ", откакто взе участие в Председателския съвет дружно с ръководителите на парламентарни групи, ръководителя на Народно събрание и на ЦИК.

" За нас няма да се усили времето за гласоподаване при избори " 2 в 1 ". Цената, на която Информационно бслужване ", е закупила машините, е 5 200 лв., което прави 6 млн. лв. за 1 200 машини. Ако изборите са " 2 в 1 ", ще се спестят разноски. Проблемът е по-скоро за бюджета и данъкоплатеца, не толкоз за нас ", добави той.

По думите му няма софтуерни проблеми, само че има известни проблеми в детайлизирането на контракта. Това никога няма да попречи на идните избори, без значение дали ще са " 2 в 1 ", или поотделно, добави Тодоров. И ние, и ЦИК имаме градивен метод, и изборите няма да пострадат. Уточняваме единствено някои детайлности по договорите, които няма да повлияят на изборите през ноември месец, сподели представителят на " Сиела ".

" Машините за гласоподаване за президентските избори съгласно нас трбява да се върнат в консулските служби, не тук в България, а в другите страни, с цел да се спести време. Там те ще се препрограмират от наш механик, който ще е тестван от всички служби, и в съботата преди балотажа още веднъж да потеглят към изборните секции. Ние сме предложили да се закупят още 1200 машини ", сподели още Тодоров.

" Предстои да се посочи до 2-3 дни дали да не са и малко над 2000, изключително както се обрисува изборите да са ноември, а не октовмри. Причината е, че при избори " 2 в 1 " вероятно може да се образуват опашки и желаеме да избегнем това ", добави той.

След два следващи председателски съвета през днешния ден се избистри неяснотата към датите на вота - те ще бъдат вероятно на 7 ноември и на 14 ноември - за балотаж, както и преобладаващото желание на политическите сили да се проведат " 2 в 1 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР