От Фейсбук профила на юриста Любомир Талев Вчера станахме свидетели

...
От Фейсбук профила на юриста Любомир Талев Вчера станахме свидетели
Коментари Харесай

„Управляващата опозиция“

От Facebook профила на юриста Любомир Талев

Вчера станахме очевидци на следващата проява на двуличие и двойни стандарти от страна на представителите и симпатизантите на " Демократична България ", които излязоха на улицата, с цел да изискат България да даде действителна поддръжка (в това число и оръжие) на Украйна. Да, не сте се объркали - става въпрос за същите хора, които коленичиха пред претендента на Леонид Решетников Румен Радев, който до неотдавна настояваше МИГ-овете ни да се ремонтират от Русия и единствената военна помощ за Украйна, която позволява (също отскоро), е изпращането на каски и бронежилетки за... цивилното население.

Става въпрос за същите хора, които вземат участие в държавно управление, чийто министър председател отхвърли изпращането на оръжие за Украйна с претекста, че 80% от българите били срещу (като настойчиво отхвърля да показа от кое място разполага с такива социологически данни, несъмнено от Googlena). На процедура следим хора, излезли да стачкуват против политиката на излъченото и подкрепяно от тях държавно управление, без да са го напуснали и отдръпнали поддръжката си за него.

И в случай че сходно държание ви се вижда невиждано, в действителност не е - когато в края на 2015 година Радан Кънев излезе в съпротива на кабинета Борисов 2 (уж поради разлика от една численост в съотношенията сред политическа и професионална квота в съдийската и прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, която беше упомената като записка под линия в един мониторингов отчет на Европейска комисия и от дълго време забравена), той остана част от парламентарната група на тогавашния Реформаторски блок, който продължи присъединяване си в ръководещото болшинство и поддръжката си за държавното управление. Така Радан Кънев роди неповторимата за международната политическа доктрина и процедура идея за " ръководеща съпротива ", характеризираща се с комбинацията от остри опозиционни  лозунги за трупане на позитиви пред електората и необмислено изразходване на облагите от властта до последния вероятен миг. Концепция, чието второ издание ни показва " Демократична България " сега.

Изображение: Моджо
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР