От Фейсбук профила на Виктор ДимчевУчудвам се от почудата от

...
От Фейсбук профила на Виктор ДимчевУчудвам се от почудата от
Коментари Харесай

Виктор Димчев за Морфов: Не мога да разбера защо е тази агресия към личността на именития съветски артист

От Facebook профила на Виктор Димчев

Учудвам се от почудата от държанието на Александър Морфов.

Морфов е режисьор на санктпетербургския спектакъл „ Вера Комисаржевская “, спектакъл „ Et Cetera “ в Москва и спектакъл „ Ленком “, също в Москва, където на знаменателната дата 24-ти февруари 2023 – една година от начало на специфичната руска интервенция в Украйна – актьорът ще посвети своя творба на путинската войска, за прослава на величественото руско изкуство.

Освен изтъкнат руски актьор, Александър Морфов е прочут и с няколко постановки, показани на български театрални подиуми. За последните 20 години има тъкмо 5 такива постановки, само че какво пък, изкуството не е грозде. Една от постановките му е навлякла международно значение – споделя се „ Хъшове “ и с изключение на сценичен театър, беше и минисериал, пред който продукциите на Максим Генчев наподобяват като снимани от Майкъл Ман.

Александър Морфов е роден в Ямбол, в семейство на офицер от Народна република България и учителка по съветски език и преди режисурата е приключил Техническия университет във Варна.

В България е прочут и със своята политическа активност, която включва драскане на вратите в Народния спектакъл и изхвърляне на политически неуместни актьори заради пиене или просто по този начин.

Не мога да схвана за какво е тази експанзия към личността на именития руски актьор, може би тъй като съм роден и израснал във време, когато всички врагове на партията на националните актьори като другаря Морфов, се наказваха не с изхвърляне от театрална режисура, а с курорт в Слънчев бряг, Ловешко.

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР