От Фейсбук профила на Виктор БлъсковХубаво е, че засегнахме купуването

...
От Фейсбук профила на Виктор БлъсковХубаво е, че засегнахме купуването
Коментари Харесай

ПП-ДБ сигурно имат обяснение, тогава, защо са първа политическа сила с 52 от 55 гласа в секция в циганската махала Максуда?

От Facebook профила на Виктор Блъсков

Хубаво е, че засегнахме пазаруването на гласове като тематика. Нека обаче приказваме за всички, без особено отношение. Сигурен съм, че от ПП-ДБ имат пояснение, тогава, за какво са първа политическа мощ с 52 от 55 гласа в секция в циганската махала Максуда? Място, където са задържани 45 души за скица за пазаруване на гласове тъкмо към същите избори.

Изолиран случай, може би? Съвсем не - същото се е случило в шуменското село Трем. Секцията е 301100020, всеки може да ревизира, ето линк и ползвам скрийншот: https://results.cik.bg/europe2024/rezultati/30.html…. 134 от 140 гласа там са за ПП-ДБ. Любопитното е, че ПП-ДБ също по този начин обичайно има най-вече преференции, а 132 от гласовете са БЕЗ преференция. Тези, които са с преференция, са поставили за 104 - номерът на ПП-ДБ е 14.

Село Байково, шуменско - https://results.cik.bg/europe2024/rezultati/30.html…. Също впечатляващ резултат 61 от 79 гласа. Също 100% турско население. И тук е куриоз - още веднъж единствените преференции са за номер 104 с внушителните 32 гласа. Номер 14, преференция 104. Не се и колебая в качествата на господин Хасан, който е минал в ПП-ДБ от Движение за права и свободи, нито на кметова на село Трем, който е минал в ПП-ДБ от Движение за права и свободи, нито на кметът на село Байково, който е минал в ПП-ДБ от ДОСТ (партията на Лютви Местан от ДПС). Все отново на някой непряк наблюдаващ това ще му изглежда…съмнително, нали?

Убеден съм, че ПП-ДБ на драго сърце ще дават пояснение на този феномен. Би било добре да чуем такова, с цел да възстановим вярата в изборния развой.

И апелирам ви без “те купуваха за нас да ни топят ”. Обидно е за равнището на българския гласоподавател. Не сме чак толкоз глупави.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР