От Фейсбук профила на Таня Христова, кмет на ГабровоНе съм

...
От Фейсбук профила на Таня Христова, кмет на ГабровоНе съм
Коментари Харесай

Кметът на Габрово към Шишков: Случването на тунела под Шипка е задължително, вие го неглижирате

От Facebook профила на Таня Христова, кмет на Габрово

Не съм съгласна с Вас, министър Иван Шишков!

Случването на тунела под връх Шипка не е евентуално, както казвате, то е наложително!

Имах дежавю, господин министър, до момента в който гледах Ваше телевизионно присъединяване тези дни. Само преди девет месеца тази стратегически значима за Габрово и България инвестиция още веднъж беше сложена под риск от ваш предходник.

Тревожно е когато един министър, отворен за планирането и построяването на транспортна съгласуваност, не смята тунела под Шипка за „ съществена инфраструктурна ос “ за връзките север – юг и с това обществено го неглижира.

Апелирам за отговорно и деликатно отношение от страна на министерството на районното развиване и благоустройството към тематиката за тунела под Балкана, тъй като тя е мъчително обвързвана с развиването на нашия район и освен.

Този тунел е част от един от най-важните европейски транспортни коридори. Той е решението за икономическия дисбаланс сред Северна и Южна България. Чрез него ще стане факт прекосяването през Стара планина в централната част на страната. С днешна дата, тунелът под връх Шипка е измежду стратегическите планове на Програмата за транспортна съгласуваност 2021-2027 година

Подписките, декларациите и публичната поддръжка от двете страни на Балкана за по този начин мечтаното свързване посредством тунел, още преди години легитимираха плана като публичен приоритет. Бих желала и Вие да го считате за подобен.

Докато има кой да го неглижира, Габрово ще го пази!

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР