От Фейсбук профила на Стефан ТашевЧудех се дълго време дали

...
От Фейсбук профила на Стефан ТашевЧудех се дълго време дали
Коментари Харесай

Самият Веселин Денков-Брадата призна пред депутатите, че има три обнинителни акта срещу него

От Facebook профила на Стефан Ташев

Чудех се дълго време дали въобще да обръщам внимание на клеветите и измислиците на Ивайла Бакалова по мой адрес. Преди две седмици в безрезервно интвервю по БНР дамата ме нараче " псевдожурналист, платен и на заплата при едни хора ". Поисках право на отговор от БНР и го получих. Заявих, че ще я осъждам. И няма да се откажа, тъй като някогашната манекенка Бакалова е последният човек, който може да ми дава оценки.

Имам 32 години трудов стаж като публицист. Вчера обаче на прословутото съвещание на комисия за " Нотариуса " тя си разреши още веднъж да сипе клюки. Вкара уеб страницата ми Breaking.BG в някаква скица, съгласно която " Мартин Божанов разгласил статии  при мен. По-голяма нелепост и неистина не бях чувал. И това в парламентарна комисия.

Моето " закононарушение " е, че преди години разгласих обвинителният акт по делото за изнудване против актуалният й спонсор Веселин Денков-Брадата. И то откакто беше импортиран в съда. Той не е класифицирана информация и е нормална процедура в медиите да се разгласяват сходни информации.

В него има много злокобни неща за изнудването на Станка Марангозова, обвиняването е за 800 000 лв., които, съгласно прокуратурата, Денков и доведеният наследник на Емилия Масларова-Иво Масларов са взели с рекет от тази жена,  убита пред дома й на 10 октомври 2019 година. Всеки е почтен до доказване на противното, несъмнено. Кой е отговорен и кой е почтен, взема решение съдът, не аз.

Но..самият Денков призна през вчерашния ден пред депутатите, че има три обнинителни акта против него. За изнудването на Марангозова, за лихварство и като подстрекател на убийството на тази дама, отново дружно с Масларов.

Между другото убийството на Марангозова е едно от дребното поръчкови убийства в България през последните години, разкрито изцяло. С поръчители, медиатори и реализатор. Сред тях е полковник от НСО. Затова делото се гледа в Софийския боен съд. Грешка, не се гледа, тъй като все не може да стартира.

Та драмата на Бакалова и Денков е тази. Че не споделям телешкият екстаз от нейните изказвания и като естествен публицист диря дали всичко, което те настояват, е истина. Не обичам хора да ми приказват от последна инстанция.

Та ще очаквам Бакалова да потвърди в съда, че Мартин Нотариуса, който нито съм чувал, нито съм виждал през живота си, е " разгласил " в моя уебсайт. Значи показанията на Бакалова по " Барселонагейт ", настоящо следствие, могат да се разгласяват в " верен уебсайт ", само че обвинителен акт не може?

Има нещо гнило в Дания, в цялата история към " Нотариуса " и то рано или късно ще излезе нескрито. Защото отново дублирам Совите не са това, което са. И е неуместно обвинен с три каузи да чете морал на депутати. Защото всичко изговорено до момента е: Една жена сподели!

И на мен една жена ми показа, че две седмици е издирван подобаващ състав на едно от съдилищата, който да смени мярката на Иво Масларов от арест в по-лека. След разкиването на убийството на Марангозова той избяга от България, бе разгласен за търсене, арестуван в берлинското метро и докаран у нас.

Та в последна сметка, напълно инцидентно, се намира арбитър, който взема решение да смени мярката, само че останалите от състава са срещу. Този арбитър е същият, който промени мярката за неотклонение на Денков-Брадата и го пусна от ареста. Това, несъмнено, е единствено съвпадане. Така ми сподели " дамата ".

Нотариуса е мъртъв от месец, Еврото е някъде в чужбина, само че пък някак си схемата работи. Но това са дреболии някакви. На фона на " борбата с корупцията " в правосъдната система, интервенция " Чисти ръце " и тн. Чисти, какъв брой да са чисти...Така да вземем за пример някакви злодеи настояват, че делото за рекет против девера на арбитър Цариградска, в което той е упрекнат дружно с известния плевенски кримигерой Камен Куката, е за решение във Върховния касационен съд.

Колкото до " правосъдната система ", от която се жалва Бакалова, мога уроци да и преподавам. Пет години бях подложен на " правосъден гнет " от един нарушител, който лежи в пандиза за въоръжени грабежи. Седем каузи по тази причина, че съм му " уронил положителното име в обществото ", спечелихме ги всичките с влезнали в действие присъди, на всяко дело бях заплашван, заплашваха и юриста ми пред погледите на съдиите. Случвало ми се е да имам две каузи дневно против този.

Трябваше да чувам тричасови речи с обиди по мой адрес, политически изказвания, клюки..Романи мога да напиша. Не знам кой поръча това против мен. А и ми е все тая.

Но няма да разреша на всякакви хора със подозрително минало и известност да ме клеветят. Бакалова не схваща, че просто я употребяват, като оня воин Илчовски. И като им свърши работата, ще я зарежат.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР