От фейсбук профила на Соня Колтуклиева Прием по случай 24

...
От фейсбук профила на Соня Колтуклиева Прием по случай 24
Коментари Харесай

Колтуклиева към управляващите: Докато си правите вашите тънки сметки, народът ще ви повалѝ

От фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Прием по случай 24 май. Властта се е скупчила към президента. Демонстрации на взаимна благосклонност сред хора, които не могат да се гледат. Едва въздържан яд и пренебрежение. Ли-це-ме-ри-е.

А на какво се хилите с муцуни, разтегнати като акордеони?! От какво сте толкоз радостни? Какво ви изпълва с доволство? Какъв тъкмо е вашият принос към българската култура и просвета, че не се сещам?

Защо се отърквате като пудели о президента, вместо да отидете в другата зала, да се запознаете с учители и просветители, да им благодарите за труда и за мисионерството им?

Жалки комплексари. Провинциални. Самодоволни. Смешнѝци.

Дребни схемаджии, нискочели тарикати. Държавата е пред колапс, администрацията е в ступор, народът е в стрес.

Глад. Страх. Безверие.

За какво вдигате тостове? За новите заеми ли? За парите по нескопосания проект за развиване, които към този момент сте си наместили, където би трябвало ли?

За какво се пѐрчите? За най-успешното повдигане на цените и най-бързото изпускане на инфлацията в историята на страната; за нарастванията на пенсиите и заплатите, изядени от инфлацията; за незнайно къде профуканите милиарди; за митичните танкери с американски газ; за светлото бъдеще със безценен ток и прескъпо парно; за неизпълнените обещания и зарязаните реформи…

Никакво възприятие за съпричастност, за емпатия, за жал и благосклонност. Не притежавате дори лицемерният нагон на политическите животни да показват състрадание и угриженост.

Слезте на земята! Не се облажавайте от мисълта, че сте “бетон ”, тъй като никой няма да напусне четвърторазрядната ви коалиция и няма да допуснете нови избори.

Нещо изпускате, тъй като по този начин ви е комфортно, само че то е пъклен значително. Не от Кирил, Корнелия, Слави и Христо зависи бъдещето на тази страна.

Народът не влиза в сметките ви, нали?! Е, тъкмо той ще ви повалѝ, до момента в който си вършиме вашите тънки сметки.  

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР