От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Новината на деня! Асен

...
От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Новината на деня! Асен
Коментари Харесай

Треньорската палка е в ръцете на Бойко Борисов, а Кирил и Асен са на резервната скамейка

От Facebook профила на Соня Колтуклиева
Новината на деня! Асен Василев не е в нервна рецесия. Асен Василев е изплашен. Кирил, Лорер, Венко, Минчев - също по този начин. Високомерието им изчезна безследно като криптокралицата Ружа; нахалството им мина в доброта, а самочувствието им се спихна като употребен презерватив.

Бойко Борисов е ловджия. Той вкара харвардските дилетанти в клопка, накара ги да се водят от неговите правила и да се тормозят от всеки негов идващ ход.

Защо стана по този начин?

Защото, още на 19 октомври, с началото на 48-то Народно заседание, се наложи Кирил, Асен и компания да осъзнаят, че не просто са втори на изборите, те са изгубили изборите и оттук-насетне единствено ще губят. Никой не ги желае за сътрудник, никой няма да им послужи като-ракета притежател да излетят още веднъж към властта, никой няма да търси поддръжката им, тъй като в Народното събрание могат да минат и без нея.

Защото Бойко Борисов реализира своето: сподели на хората в България и на началниците в Брюксел, че е подготвен на всевъзможни отстъпки, с цел да има мир и съгласие, да се реализира сложна, само че пъклен потребна непоклатимост в един район, отстоящ на километри от войната.

Лидерът на ГЕРБ непрестанно акцентира: аз не съм значим, моите усеща на яд и болежка от ареста ми са второстепенни, значимо е моето предпочитание да се работи взаимно за решение на проблемите на хората.

Кирил Петков, през днешния ден в зала “Запад ”, няколко пъти благодари за поканата и по този начин ускори пиар резултата от лидиращата роля на ГЕРБ-СДС. Ако на следващия ден не бъде гласувано държавно управление с първия и с втория мандат - ГЕРБ няма да са отговорни за това, “Продължаваме смяната ” ще са.

Разбира се, днешната телевизионна конкуренция “Кой е по-по-най финансист ” няма да донесе решение на никакъв живителен проблем, единствено ще докара работа на служебния кабинет, който би трябвало да изготви нов държавен бюджет. Всичко си остава както досега.

Днешната среща е персонална победа за Бойко Борисов. Очевидно е. След като Кирил Петков и Бойко Рашков го арестуваха на 17 март, откакто министър председателят беше крещял на служителите на реда: ”Изведете го с белезници! ”, откакто вътрешният министър го разкарваше по следстивето за някаква “канибалска нервност ”, откакто съпредседателите на “Продължаваме смяната ” дадоха обещание да построят затвор в Банкя, през днешния ден те виртуално целунаха ръка на Бащицата, който желаеха да пенсионират и да изпратят на едногодишно възобновяване в Америка.

Треньорската палка е в ръцете на Бойко Борисов, а Кирил и Асен са на аварийна пейка. Ако пожелае - ще ги пусне на терена, само че към този момент са с “червен картон ” и няма изгледи да се върнат в мача.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР