От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Асен Василев и Кирил

...
От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Асен Василев и Кирил
Коментари Харесай

ПП отказват кабинет с ГЕРБ, Петков и Василев не искат експертно правителство, а да са във властта

От Facebook профила на Соня Колтуклиева

Асен Василев и Кирил Петков ще откажат предлагането на ГЕРБ за взаимоотношение в името на постоянен кабинет и спиране на уморителния избирателен маратон - това узнавам 3 часа преди конференцията на “Продължаваме смяната ”.

Бившият министър председател и някогашният вицепремиер са недоволни от предлагането на Бойко Борисов в кабинета да няма политици, а единствено специалисти. Те желаят да се върнат във властта, не им харесва вероятността да седят в пленарна зала и да се занимават с приемането на закони.

Асен Василев и Кирил Петков желаят нови избори, с цел да се пробват да станат първа политическа мощ. И да ръководят сами или с Демократична България и Българска социалистическа партия, както си фантазираха и за тези избори.

Разговорите за обща парламентарна група сред “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” са блъснали на камък, поради упоритостта на ген. Атанас Атанасов да бъде определен за ръководител на 48-я парламент и тъй като ПП+БСП+ДБ+БВ събират единствено 110 гласа. Възможността ГЕРБ и Движение за права и свободи да ги поддържат е била преценена като рискова поради на огромната възможност от нов предварителен избор.

Перспективата пред “Продължаваме смяната ” е съпротива, която употребява парламентарната естрада и медиите за предизборна агитация с нападателни офанзиви против ГЕРБ, Движение за права и свободи, служебния кабинет и президента.

На ход са ГЕРБ и останалите партии, които могат да сформират кабинет. С взаимни отстъпки - само че кабинет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР