От Фейсбук профила на политически анализатор Огнян МинчевОт две години

...
От Фейсбук профила на политически анализатор Огнян МинчевОт две години
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Хаосът е видим и не може да се отрече

От Facebook профила на политически анализатор Огнян Минчев

От две години насам демократичната общественост (в измеренията си на градска десница и млади образовани генерации българи) води безапелационна борба с едно статукво, което се съставлява на първо място от партия ГЕРБ и от Движение за права и свободи. ГЕРБ е народняшка партия от лидерски вид, само че през годините за нея гласоподават и доста хора с по-традиционалистки (за да не кажа консервативни) възгледи вдясно от центъра, които не желаят България да бъде ръководена от наследниците на Българска комунистическа партия и от по-радикални демократични позиции.

Либералната общественост с цялостно право упреква ГЕРБ за огромната корупция, която се вихри в България. Не може да си управлявал 12 години в стеснен де факто съюз с Движение за права и свободи и да нямаш директна отговорност за систематичната корупция в страната. Привържениците на ГЕРБ с цялостно право упрекват представителите на демократичната общественост - Политическа партия и Демократична България - че провалят ръководството на България през последната повече от една година (ако не броим предната - протестна година) със своя политически съюз с президента Радев, с Българска социалистическа партия и с партията на чалга шоуто, които не разрешават в страната да има обикновено държавно управление и ръководство.

Корумпирана или не - ГЕРБ ръководи, въпреки и със непоклатимост, която е подложена на критика и отхвърляна. Прогресистка или не - демократичната левица взима спорни решения, част от които са съответни и нужни, само че друга част са неуместни и провалящи ръководството. Абсурдна е съдружната й политика, както и метода, по който взима и осъществя поредност от своите решения. Хаосът в ръководството е забележим и не може да се отхвърли.

На фона на кардиналната неотстъпчивост сред демократичната опция и по-консервативното статукво на ГЕРБ, Румен Радев отпред на проруската - пропутинската общественост от 20-30 на 100 от българите протегна ръка към цялата власт, с действителни шансове да я трансформира в безспорна власт. Две години последователите на ГЕРБ и много необятни публични пластове отвън обсега на ГЕРБ подлагат на критика либералите за съюза им с Радев, неокомунистите и русофилите.

Снощи демократичната общественост излезе да стачкува против първите стъпки на Румен Радев и неговия кабинет, връщащи България назад в евразийската кошара. Тук бе моментът ГЕРБ и другите, които бяха против неуместния съюз на либерали, русофили и комунисти, тържествуващо да извикат – „ Ние казахме ли ви “! И имат право - споделиха им. Повтаряха им, предупреждаваха ги. Че спомагат посредством Радев на власт да дойдат най-ретроградните путинистки сили в българското общество. Сега либералите сами видяха резултата. И нощес излязоха на площада против Радев. И в този момент какво?

Либералите ще стачкуват против Радев, тези, които бяха против тях - от ГЕРБ и други по-умерени публични пластове ще тържествуват, какъв брой са били прави, а Радев и решетниковчетата ще употребяват властта в България в интерес на Кремъл. Българското общество - с огромни доближения се дели на три елементи. Първата трета са демократичните последователи на европейския - атлантическия път на България. Втората трета са последователите на ГЕРБ и някои по-традиционалистки пластове в обществото. В своето огромно мнози
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР