От Фейсбук профила на Петър КичашкиШокирани ли сте от гнусния

...
От Фейсбук профила на Петър КичашкиШокирани ли сте от гнусния
Коментари Харесай

Тези с шамарите явно нямат родители, учители и близки, които да им обяснят разликата между редно и нередно

От Facebook профила на Петър Кичашки

Шокирани ли сте от гнусния клип, на който едно момиче бие плесници и унижава момче със специфични просветителни потребности? Би следвало да сте шокирани. Само обаче да кажа нещо значимо - този случай го виждаме, тъй като е бил сниман. Хилядите други, които не са били снимани не ги виждаме.

Нещо просто желая да кажа. Нещо, което не съм разказвал обществено до момента. Ял съм пердах - не плесници, а пердах си пердах - доста постоянно в учебно заведение и отвън него. Смяли са ми се, опитвали са се да ме унижават. Съученик ме е лъгал, че ще ме прибере до у дома и като не бях склонен да ми бие „ задвратници “ на всеки четен изминат метър реши да ме остави по средата на пътя. Без телефон, без контакт с никого, седях 7-8 часа в количката посред полето до момента в който нашите ме намерят.

Така е, това е ситуацията. Причините - на количка съм, друг съм, доста ми знае устата, децата са жестоки. Много деца са си упражнявали комплексите върху мен като дребен. Понеже съм имал съмнителното благополучие с изключение на по-слаб, да съм и по-устат.

Сигурно, в случай че си мълчах и гледах в пода и се съгласявах да ме унижават, нямаше да хапвам пердах. Ама аз съм псувал, викал, карал се. Никога не съм им давал да стане на тяхната. Ще ме бият. Е, и? Мен животът какъв брой ме е бил, какво ще ми направи локалният пикльо, който си изкарва на мен детските комплекси? Нищо.

Синините минават, болката ще си иде. Ама достолепието ми си е там. Да, елементарно е да те бият, когато си по-слаб физически. Не е огромно мъжество да биеш по-слаб от теб. Ама, на мен по този начин и не можаха да ми лишават достолепието. На това бито момче това са му лишили. Снимат го, хихикат се, а някаква пикла си упражнява шамарите върху него. Евала.

Въпросът тук е следният - аз съм расъл във Видин през 90-те. Тогава, в това време на политическо, икономическо и друго безвремие, тези нелепости се случваха. Мен не ме пречупиха, нищо не ми направиха. Други ги пречупиха, по този начин е. И до момента в който през 90-те никой не е мислил по тази тематика, през днешния ден сме в края на 2023 година. Нормално ли е обществото, родителите, страната да разрешава към момента да се случват такива работи?

Явно е обикновено. Защото тази, дето бие шамарите и този, дето снима, и тази, дето се хихика в профил, очевидно нямат родители, учители и близки, които да им обяснят разликата сред редно и неправилно. Мисля, че е време да поправяме тази работа. Тези деца, които вършат това безчовечие, е допустимо да са вашите деца. Поработете по въпроса да не ги виждате като насилници в такива клипове.

Дори и клипове да няма.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР