От Фейсбук профила на Николай Бареков Лора Крумова е слонът

...
От Фейсбук профила на Николай Бареков Лора Крумова е слонът
Коментари Харесай

Бареков: Спас Русев и Лора Крумова направиха Нова тв. пр агенция на „Промяната”

От Facebook профила на Николай Бареков

Лора Крумова е слонът на екран, а Нова телевизия на Спас Русев и банкрутиралия сърбин е слонът в стаята, за който никой не приказва. Публична загадка е, че Нова ТВ има скрити собственици/собственик и сръбският буфосинхронист Шолак е единствено подставено лице с най-вече 30% присъединяване. Домъкнал го е Били Лъжеца (по Кеворк) през юли 2021 година. 4 месеца след “сделката ” Вуйчо Спас Русев (също човек на Гергов) поема юздите на медията и връща в малкия екран на основна позиция Лора Крумова - Танка с 10 бона заплата като водещ на двучасовото седмично предаване “На фокус ”.

 За 8 часа месечно ефир броячът на Лорчето отброява по 1250 лв. на час - колкото е междинната заплата за 1 месец работа в столицата. Смешното е, че предходният мениджърски екип освобождава от ефир свръх дебелата Крумова през 2020 година с претекст “заради недопустим външен тип ” и и’ изплащат 6 заплати обезщетение по разпореждане от горната страна, тъй като имала да изплаща имотна ипотека.

Лора Крумова по същото свисше снизхождение неотложно е приютена за сценарист в пошлото шоу на Цитиридис в братската БТВ и отново против тлъста заплата за нищоработа. Обаче с идването на Шолак и Спад Русев през лятото на 2021 година - старите мениджъри за изхвърлени на улицата, а Лора Крумова, която в това време е качила още 20-30 кила от горната страна - е катапултирана назад в стола на водещата по Нова, евентуално тъй като към този момент е с “подобрен външен тип ”.

Доколко типът и дава отговор на някакви екранни стандарти, а въпросите, които пита, са задоволително журналистическо равнище за народен ефир, “секи самичък си преценява ”. В случая преценя Спас Русев, който се явява нещо като висш сановник или кадровик и редактор в медията отвън всевъзможни европейски и американски правила за ненамеса на бизнес факторите в новинарските екипи и тяхната работа. Първоначално Русев твърди, че извършва волята на скрития притежател, който по неговите думи бил Бойко Борисов, само че откакто ГЕРБ пада от власт Русев обръща плочата и стартира да пее друга ария като постанова тоталната изолираност на някогашните ръководещи и стартира вендета против тях.

Почти всяка седмица Русев е забелязван в кабинетите на Кирил Петков, Асен Василев и знакови олигарси, където на Нова тв се гледа като на пиар организация на новата власт и на “Промяната ”.

Често Русев е чуван на спокоен глас от остроухите ни сътрудници да издава заповеди в коридорите на малкия екран от името на премиера К. Петков в 7-те месеца на късото му властване в страната. Вижда се, че без да е вложил и един лев инвестиция, Русев се възползва от вакуума в страната и в собствеността на Нова и чрез такива остриета като Лора Крумова организира частната политика в персонален интерес. Колко изкарват двамата с Лора от този “Часпром ” на политически поръчки единствено те си броят пачките по чекмеджетата. Формално Шолак съблюдава клаузите в контракта за покупка на Нова всички партии да имат паритет в публицистиката, само че не и отрицателните внушения против ГЕРБ и Движение за права и свободи, с които са свързани част от притежателите и кохортата цивилен коментатори от офисите на олигарха Иво Прокопиев. На процедура Спас Русев и Прокопиев овладяват мениджмънта на Нова без да са акционери и притежатели в нея. Златна мина за персонално облагодетелстване.

А къде са притежателите? Както към този момент е ясно - единият е продънен и банкрутирал с колосални задължения от НАД 5 милиарда евро, а другите са притиснати от глобите по Магнитски и на този стадий са хвърлили малкия екран на произвола на ориста. А този произвол е в ръцете на двамата мародери Спас Русев и Прокопиев. Лора Крумова е убиецът за мокри поръчки с цялата продуценска подръжка на журналята от Капитал зад тила си. Целият този цирк свършва до дни с непредвидения, само че неминуем банкрут на сръбския буфосинхронист, който ще би трябвало напън заман да продава своите проценти, с цел да търси пресен кеш и оцеляване. Остават две варианти пред Нова. Или старите притежатели излизат на ярко или втората алтернатива - трансферират акциите на нов западен или надалеч или близкоизточен бизнес състезател. Независимо от щенията на една дейна до неотдавна посланичка дните на шмекерите и шарлатаните в Нова са преброени, а с тях и тези на чудовищната им Годзила в ефира, която натрупа рекордна ненавист и злоба измежду оскърбените пострадали и оредялата аудитория. Остава въпросът по какъв начин ли би се чуствал даден притежател, който има телевизия, която да го плюе от заран до вечер, а той даже да не може да и дръпне шалтера. Очаквайте скоро още детайлности по отношение на скритите зависимости в Нова и имотните и кешовите облаги на някогашната секретарка на починалия Жоро Коритаров и на “държача на непознати акции ” Спас Русев, който без да вади пукната пара от джоба си изниква ту като футболен необут, ту като необут на Виваком, ту като делегат на босовете, ту на Киро Петков в двете огромни малките екрани Бтв и Нова. Скорошното бягство на продънения сръбски електричар Шолак от България дава обещание да продуцира доста смях и сълзи за локалната аудитория. Сриването на Нова в рейтингите може да бъде финансова злополука, само че то е морално проваляне на първо място за цялата публицистика и за цялата ни телевизионна общественост. Докъде стигнахме един некадърен водач от Дирекция “Музика ” - град Перник, упрекнат за източване на задграничните помощи за огладнелия народ в зората на прехода, в този момент да диктува в ухото на водещите в ефир от двете най-мастити национални телевизии…. Безвластието в Нова, пристигнало със глобите по Магнитски, цялостни частните каси и чекмеджета на тези с пяната, изплувала най-отгоре. Скоро балонът ще се пръсне, както и търбухът на лакомите водещи и техните дресьори.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР