От Фейсбук профила на Надежда ГаневаНали помните Хелп карма“?Знаете ли,

...
От Фейсбук профила на Надежда ГаневаНали помните Хелп карма“?Знаете ли,
Коментари Харесай

Има ли връзка между Nexo, „Кредисимо“ и „Хелп карма“?

От Facebook профила на Надежда Ганева

Нали помните „ Хелп карма “?

Знаете ли, че съоснователят на Nexo Коста Кънчев и шефът на „ Фондация Хелп карма “ Константин Кръстев са братовчеди? Двамата са и съоснователи на Кредисимо, от където идва и първичното финансиране на Nexo.

Бащата на Коста Кънчев и чичо на Константин Кръстев влиза в управителния съвет на „ Хелп карма “ през март 2018 година, година преди благотворителната фондация да прекрати активност след позорния скандал с отклонение на средства от дарителски акции за заболели дечица. Точно тогава започва публично активността на Nexo.

Антони Тренчев е също съосновател и шеф на няколко Nexo сдружения, някогашен народен представител от ДБГ, Реформаторски блок. През 2017 направи нов план под името „ Сдружение СЕГА “ с сегашния народен представител от Политическа партия Настимир Ананиев, с който са имали и компания " Форекс Капиталс ". Не намирам връзка сред Настимир Ананиев и Nexo, само че е любопитно, че са имали въпреки всичко форекс компания.

Първоначално шефове са Георги Шулев, Антони Тренчев, Калин Методиев и Коста Кънчев. Георги Шулев напуща сдружението, любопитно е да се спомене, че той е наследник на някогашния обществен министър от Национална движение „Симеон Втори" Лидия Шулева.

Скептична съм към това известие, че Кредисимо и Нексо нямат нищо общо (освен братовчедите-съоснователи на двете сдружения и Хелп Карма), най-малкото, тъй като Нексо първоначално се показва по следния метод. Join the NexoBank (powered by Credissimo) team at the Fintech World Congress Forum 2017 in London.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР