От Фейсбук профила на Младен Шишков През последните години, често

...
От Фейсбук профила на Младен Шишков През последните години, често
Коментари Харесай

Лице допуснало трагичен инцидент чрез прилагане или неприлагане закона продължава да се гаври с него

От Facebook профила на Младен Шишков
През последните години, постоянно споделям че Законът за устройство на територията е морално стар и би трябвало да заеме почтено мястото си в историята. Необходимо е чисто ново строително законодателство, отговарящо на настоящите публични връзки. Защо споделям всичко това? Защото през последните години, всевъзможни квази специалисти се упражняват в пояснение на този закон. Когато сходни „ специалисти “ разтягат локуми във Facebook не е съдбовно, само че когато лица заемащи висши държавни длъжности си разрешават волна стратегия върху текстовете, това към този момент може да бъде пагубно. И е пагубно. За страната, за хората, за бизнеса.

Темата за противозаконното строителство е моя болна тематика от доста години и когато чуя някой да словоблудства върху нея, получавам мравучкания. През годините съм предложил редица решения на проблемите, само че по този начин и не съм срещал схващане. По ред аргументи.

Сетивата ми се обострят още повече, когато сходен тюрлюгювеч се излива не от какъв да е, а от лице заемащо висша държавна служба, позволило драматичен случай посредством използване или неприлагане закона. И в този момент същото това лице, изпълнявайки политическа поръчка /не е ясно самосиндикално или по поръчение/ продължава да се гаври със закона. Това е цинизъм. Висша форма на цинизъм. Престъпен цинизъм.

Но защо иде тирада? Днес съфамилникът ми, районен министър по силата на неведоми пътища, се опита за следващ път да внуши на обществото, че по времето на ГЕРБ, пътища и язовири са се строили нелегално. Основно нелегално. И макар, че не го сподели непосредствено, целият този театър, който спретна беше ориентиран точно в тази посока. Този път имаше и надграждане – беше внушено, че видите ли страната е сключила контракти за над 1 милиарда лева за нелегално строителство на инфраструктурни обекти! И това не било всичко!

Това не е просто комично. Това е трагично. Това изказване демонстрира надълбоко непознаване действието на институциите и администрацията от страна на министъра. Показва, че желанието му да омаскари ГЕРБ е толкоз мощно, че не сортира средства и сили за това.

Народът е споделил – не гледай треската в окото на близък си, а виж гредата в своето. Видяхме работата на този човек като основен проектант на софийски регион. Историята помни по какъв начин тълкуваше и прилагаше закона още тогава.

Срещу всички дивотии, които надрънка за единица време министърът, разполагаме с точни и ясни причини, и доказателства. Но не тук е мястото, и не в този момент е времето да ги изложим.

Днес просто ще кажа, че ме е позор. Срам ме е, че такива „ специалисти “ съставляват нашата благородна специалност. Срам ме е, че такива „ специалисти “ заемат висши държавни длъжности. Никога през живота си не съм се срамувал от семейството си. Въпреки, че тя постоянно става мотив за иронични съпоставения и намеци. Винаги съм я носил с горделивост, само че през днешния ден ме е позор. Срам ме е, че министър с моята фамилия може да сътвори такава нелепост. Глупост подбудена или от въпиеща непросветеност, или от жадност за политическа разпра. Което и от двете да е правилно, сигурно това значи, че извънредно значимото министерство, би трябвало да има ново, съответно управление. Час по-скоро!

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР