От Фейсбук профила на Методи Лалов Никак не е сложно

...
От Фейсбук профила на Методи Лалов Никак не е сложно
Коментари Харесай

Лалов: Съдът няма да одобри протоколите за претърсване на жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова

От Facebook профила на Методи Лалов
Никак не е комплицирано да предвиждам, че съдът няма да утвърди протоколите за претършуване и изземване на жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова.

От обществено известната информация излиза наяве, че тези дейности по следствието не са осъществени при изискванията на необходимост, каквато е налице единствено в случай че осъществяването им без авансово позволение на съда е единствената опция за събиране и опазване на доказателства (чл. 161, алинея 2 от НПК).

Наред с това самото формиране на досъдебното произвеждане със сформиране на протокола за първото деяние по следствието - разпит на премиера Кирил Петков, също е в нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс - член 212, алинея 2, което опорочава и осъществените по-късно процесуални и следствени дейности. Този метод на слагане на началото на следствието е позволен единствено в случай че разпитът на очевидеца е единствената опция за събиране и опазване на доказателства, а няма обществени данни това да е използвано за Петков.

Правова страна значи тъждество пред закона - от първия до последния човек, от най-големия престъпник до най-дребния, от най-омразния политик до най-любимия актьор. Нарушаването на закона преди не е съображение за нарушаването му и отсега нататък, а само съображение за ангажиране на отговорността на нарушителите.

Законът не е пластилин, а основа на държавността.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР