От Фейсбук профила на Мая Маналова 20 млн. лв. за

...
От Фейсбук профила на Мая Маналова 20 млн. лв. за
Коментари Харесай

Манолова: Отношението на властта към университетите е унизително и лицемерно

От Facebook профила на Мая Маналова

20 млн. лева за 38 ВУЗ-а и за просвета може и да има, но различен път! Това се случи през днешния ден в Народното събрание. Една огромна нула е резултатът от Народното събрание през днешния ден - за университетите 20 млн. лева в този момент няма да има. Друг път, споделиха им. С актуализацията, която обаче нито е известна, нито е импортирана от Асен Василев.

Политическа партия и Българска социалистическа партия, сякаш огромни покровители за науката, просто не се появиха в зала и провалиха кворума. Десните, в чиито среди сякаш има академични преподаватели, заговориха по какъв начин в случай че това се одобри, щяло да падне в Конституционния съд. И по тази причина - различен път щели да го гласоподават. Но другояче те науката я подкрепяли. А ГЕРБ и Движение за права и свободи опитваха да се съюзят с Има Такъв Народ, до момента в който министър Денков прави сякаш " промени ".

Обидно двуличие и ритуални танци на гърба на 38 висши учебни заведения, в които учат българските деца и преподават български преподаватели.

Такова е отношението на властта към жителите: Ще ви помогнем, но различен път. Отношението на властта към нашите преподаватели и откриватели е унизително, а парламентарните им пълномощия се свеждат до партиен ПР и жестоко тъпчене на съществени конституционни правила. Господ да пази България от депутатите й! Пиша този пост в отговор на десетките преподаватели и учени, които от през днешния ден на обяд ми звънят. Този парламент постави позорно леке върху себе си с днешните си маневри.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР