От Фейсбук профила на Любомир Талев Сводка от ПППП (да

...
От Фейсбук профила на Любомир Талев Сводка от ПППП (да
Коментари Харесай

Любомир Талев: Сводката от ПП да се чете като погазването на правото от правителството

От Facebook профила на Любомир Талев
Сводка от ПППП (да се чете като Продължаващото Погазване на Правото от Правителството) за последните 24 часа:

1. Конституционният съд разгласи, че да смениш разпоредбите по средата на избор за ръководител на КЕВР при към този момент декларирани кандидатури, без да започнеш цялата процедура изначало и да избереш човек, който не дава отговор нито на старите, нито на новите условия, нарушава Основния закон на страната. Същото би могъл да им изясни и второкурсник по право. Което прави безотговорността на ръководещите, оставили енергийния регулатор без ръководител в разгара на провокираната от тях енергийна рецесия, още по-голяма.

2. Представител на държавното управление разгласи, че няма желание да извършва окончателното решение на Върховния административен съд по проблема " Капитан Андреево ", тъй като съгласно него това било " оперативно невероятно ", а и специалисти в Министерството на земеделието му споделили, че съгласно тях решението противоречало на европейски правилник. Добре е да напомним на господина, който очевидно не е правист и не употребява услугите на адвокати, че член 296, алинея 1 от Наказателния кодекс планува отнемане от независимост до три години или санкция до пет хиляди лв. за този, който попречи или осуети по какъвто и да е метод осъществяването на правосъдно решение.

Също по този начин е възхитително да се види по какъв начин изпълнителната власт в прав текст декларира, че ще извършва единствено тези актове на съда, които й отърват, само че площадите не са цялостни с възмутени последователи на Демократична България и Политическа партия и прочие сторонници на върховенството на правото. Това единствено демонстрира какъв брой " откровена " е битката им за правораздаване и правосъдна промяна. Години ще минат, до момента в който бъдат излекувани раните в правосъзнанието на българина, отворени от тези височайши носители на двойни стандарти, и точно в това ще се състои същинската правосъдна промяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР