От Фейсбук профила на Любен Дилов Твърди се, че думата

...
От Фейсбук профила на Любен Дилов Твърди се, че думата
Коментари Харесай

Любен Дилов за Бюджет-2022: Остава ни да се надяваме на плацебо-ефекта

От Facebook профила на Любен Дилов

Твърди се, че думата плацебо произлиза от латинското placebo, тоест - " да угодя ". Разбира се, най-просто би могъл да го изясни един министър-председател, който продава плацебо на избран пазар, а в този момент е изкарал и политическо плацебо. Бюджет`22 е тъкмо това - плацебо бюджет. Той се е наел да угоди на всички, в резултат на което никой няма да се почувства по-добре.

Повечето пари за обществени разноски в действителност към този момент са изядени от инфлацията. Уж множеството пари за просвета - също. Инфраструктурните вложения са в цялостен дисбаланс. Санирането и енергийно-спестителните стратегии са на практика спрени.

Твърдя, че инфлационният напън щеше да бъде доста по-малък, в случай че в точния момент бяха приели предлагането за дейно компенсиране на бизнеса с енергийни помощи в размер на 75% от разликата със сметките от декември 2020-а. Сега и да ги одобряват, коства ми се към този момент късно. С две думи - освен краставиците, само че и въобще храната ще стане по-скъпа от питателните добавки. Така, че остава ни да се надяваме на плацебо-ефекта. Журналистиката да оказва помощ в това начинание!  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР