От Фейсбук профила на Красимир Вълчев, депутат от ГЕРБ и

...
От Фейсбук профила на Красимир Вълчев, депутат от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Вълчев: В проекта на МС нямаше образование, средствата са благодарение на „лошата” опозиция

От Facebook профила на Красимир Вълчев, народен представител от ГЕРБ и някогашен министър на образованието
Днес Министерството на образованието и науката ни уведомява за нарастване на заплатите в образованието и за систематизиране на спомагателните средства в бюджета, като по едно и също време с това уличава Асен Василев в неистина и опровергава народните представители от “Продължаваме смяната ”, които гласоподаваха ПРОТИВ нарастването.

Пропуснали са единствено да упоменат, че средствата бяха гласувани с помощта на “лошата ” съпротива, която преправи бюджета на Асен Василев и през днешния ден им дава опция да се похвалят с нарастване на възнагражденията.

На 21.06. от парламентарната естрада, в отговор на мой въпрос за какво няма нищо за обучение в актуализацията на бюджета, Асен Василев съобщи:

“Всичко, което изиска министър Денков, му беше предоставено ”. Или казано с други думи: МОН не изиска нищо.

Тогава попитах кой от двамата министри не споделя истината - Денков, че е изискал или Василев, че не му е желано.

Днес от МОН споделят: “На 6 юни т.г. МОН изиска от Министерството на финансите 173,4 млн. лева в допълнение за предучилищното и учебното обучение ”.

Хубаво е, че МОН са поискали спомагателни средства, тъй като системата има потребност. Но очевидно не са били задоволително безапелационни и настоятелни, тъй като в плана, утвърден от Министерски съвет, нямаше нищо за обучение.

Бяха утвърдени в допълнение 177 млн. лв. за системата на образованието по предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС, за които депутатите от “Продължаваме смяната ” в Комисията по бюджет и финанси гласоподаваха ПРОТИВ. Политическата групировка, в чието управление са Василев и Денков.

МОН през днешния ден опровергава и тези депутати от Политическа партия, които гласоподаваха срещу, като предлага систематизиране, което според мен е уравновесено и демонстрира, че в системата има дефицит на средства поради високата инфлация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР