От Фейсбук профила на Красен КралевСпортът би трябвало да ни

...
От Фейсбук профила на Красен КралевСпортът би трябвало да ни
Коментари Харесай

Красен Кралев: Призовавам футболните фенове и всички наши сънародници да не отговарят на омразата с омраза


От Facebook профила на Красен Кралев

Спортът би трябвало да ни сплотява, не да ни разделя.

Инциденти като този с нашите сънародници в Скопие, който стана преди мача Шкупи - Левски нощес, са извънредно неприятни и демонстрират, че Северна Македония продължава да върви по пътя на омразата.

Поредните непровокирани изстъпления против български жители пораждат основателни подозрения дали РСМ желае да върви по пътя на евроинтеграцията  и не способстват с нищо за нашите добросъседски връзки.

Особено стеснителен е случая с българския жител, атакуван в квартал на Скопие и откаран в болница с прободна рана. Това не е конфликт сред футболни хулигани. Това е непровокирана експанзия от страна на северномакедонски примитиви към умерено пътуващи в колите си български жители.

Поведението на тези хора не е изолирано събитие. То е функционалност на умишлената политика на ненавист към България, която северномакедонски те политици водят от десетилетия.

Никак не е инцидентно, че предходната година в Скопие освиркаха химна на България, а през вчерашния ден отново там нападнаха български футболни почитатели с железни прътове, бидони и наръгаха български жител с нож.

Предстои мач в София! Призовавам футболните почитатели и всички наши сънародници да не дават отговор на омразата с ненавист. Защото примитивният шовинизъм в никакъв случай не води до нищо добро…

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР