От Фейсбук профила на Калоян Методиев Премиер да се моли

...
От Фейсбук профила на Калоян Методиев Премиер да се моли
Коментари Харесай

Падение, самоунижение и лазене по земята...: Мрежата коментира записаното изявление на Денков

От Facebook профила на Калоян Методиев

Премиер да се моли по малкия екран за власт. Всичко съм очаквал, само че да стигнат до такова проваляне. Това е оскърбление за институция, страна и народ.

От профила във Facebook на Кристиян Шкварек

За мен това, което Денков направи доскоро е по-фрапантно от всичко друго в досегашните договаряния. Това беше жестоко прекрачване на пълномощията на министър председател на републиката. България не е влезнала във война. Тя не е нападната. Атомната централа е наред. Защо, тогава, този сламен човек се обръща изключително, в 20:00 ч вечерта, по Националната телевизия? С какво незабавно и касаещо държавността ни занимава излъчения за министър ръководител на всички българи?

С нищо. С тяснопартийната потребност на ППДБ да дават отговор на ГЕРБ, да им трансферират виновността за изборите и, за следващ път, да се надцакат. Ама акад. Денков - това са си ваши, партийни потребности и цели, а не нещо, което заслужава изключително послание на премиера на републиката пред целия народ.

Цялата сага с разтурването на Сглобката стартира, когато ППДБ настояха да вземат поста външен министър, с цел да имат - по личните им думи, чисто партиен изход към Европа. Същата сага приключва с използването на поста министър председател и обръщението му към целия народ за също толкоз дребни, чисто партийни цели.

Тези хора са най-жалкото сходство на държавници в новата ни история. Дребни мошеници, крадци и опортюнисти. Задължително е в никакъв случай, но в никакъв случай повече да не се докопат до власт. Всяка управническа настройка, която изключва ППДБ или друга производна на " демократичната общественост " партия е за предпочитане.

От профила във Facebook на Петър Петров, Възраждане

Все съм виждал угодничество, но като това на Денков доскоро по малкия екран, да се моли на началника си Борисов да го остави на власт (защото знае, че го чака ръководството на Възраждане), в никакъв случай не съм виждал. Шест месеца седнал съм тоя човек до мене (в другата постройка на парламента), но грам политическа просвета и праволинейност не прихвана.

От профила във Facebook на Виктория Георгиева

Не е съществено Денков да звучи и наподобява по този начин, като че ли преди минути е изгубил непосредствен. И освен той, несъмнено. Поне капчица достолепие, някаква чест? Или за единия пост са подготвени напълно безусловно да се молят, пълзейки по земята...

От профила във Facebook на Явор Дачков

В обръщението си по Българска национална телевизия Денков приличаше на воин на Уди Алън - " Всичко, което постоянно сте желали да знаете за секса, само че сте се страхували да попитате. " Уплашен и надълбоко отчаян, че няма повече да пътува. Невротичното му изказване стартира без послание към феновете, жителите на България, хората, които гледат. Няма " Добър вечер! ", няма " Здравейте! " И той като Габриел не вижда, че има и други около него....
Иначе предлагането му е малоумно. Преди седмица ГЕРБ върнаха в президентството изпълнен мандат и лист на съвсем всички министри от настоящия кабинет. Точно както желае Денков в този момент. ПП-ДБ обаче накараха своите министри да се отдръпват (което те направиха с голямо неудоволствие) и сами неодобряваха това, което Денков желае в този момент. Впрочем поради него стартира цялото скърцане в сглобката. Нека напомним, че ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха подготвени на ротация без никакви претенции. Политическа партия стартира проблемите като изиска външно министерство за Денков (защото желал да пътува, както сподели Кирил Петков), а след това Христо Иванов написа един меморандум, с който на процедура цялата власт (и съдебната), отиваше в ръцете на Прокопиев, Кирил и Асен. И това с 60 депутати. Все едно да дадеш на вманиачен картечница. През цялото време към ротацията ПП-ДБ се държаха като невротична жена, която не знае какво желае (пак по Уди Алън). Нещо ленабориславово има у всички тях - амбициозно, пробивно и неуместно. Безогледно преследващо упоритостта си без грам подготвеност и зрялост. Катастрофа са тези хора. Като си помисля, че след юни отново ще се върти същата плоча с тях - договаряния, мандати и прочие - ми се скапва хубавото въодушевление от днешния ден, само че най-малко ще си починем малко от тази патология. Сега е добре служебното държавно управление, което ще е доминирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Радев да извади закононарушенията на Кирил и Асен, с цел да се помогне на осведомения избор през юни:)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР