От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева Като българска гражданка,

...
От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева Като българска гражданка,
Коментари Харесай

Колтуклиева към Гешев: Спрете престъпното търгашество в НС, разследвайте Петков

От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева
Като българска гражданка, имам право, господин основен прокурор, да упорствам: разследвайте тази лавина от позорни сделки на депутати! Разследвайте този политически битпазар на съвести втора ръка!  

Според мен, господин Гешев, имате всички учредения да започнете инспекции на следните условия:  

1. Защо министър-председателят Кирил Петков се е срещал с народни представители от “Има подобен народ ” в дома на министъра на спорта от “Има подобен народ ” Радостин Василев? Упражнил ли е напън,  съблазнявал ли е с обещания народните представители да изоставен парламентарната си група и да гласоподават против вота на съмнение към държавното управление? На 13 юни националната представителка от Плевен Христинка Иванова, даде на конференция запис на телефонен диалог с Радостин Василев, в който се чува, че той я заплашва, изяснява й по какъв начин ще изпрати хора да й приготвят документите за  овакантяване на Народното събрание. Самосезира ли се прокуратурата от скандалният опит за насила?  

2. Доколкото аз знам, Христинка Иванова е правила записи на диалозите в жилището на Радостин Василев, които е дала на водача на “Има подобен народ ”. Обръщам се към Слави Трифонов: в случай че разполагаш с такива записи, в реда на нещата е да ги покажеш на обществото и да ги предоставиш на Националната следствена работа и на Софийска градска прокуратура.  

3. На 13 юни министър председателят Кирил Петков и говорителката на държавното управление Лена Бориславова са привикали 12 регионални и заместник-областни шефове от квотата на ИТН ” на обяд в държавната вила “Секвоя ”, на която им е било обяснено, че Слави Трифонов е “престъпник ”. Те са били предизвестени да наблюдават новините за повече инструкции по какъв начин да постъпят. След конференцията на Радостин Василев и петимата депутати, отделили се от ПГ на Има Такъв Народ, в късния следобяд на 13 юни, Кирил Петков и Лена Бориславова са звънели на регионалните и заместник-областните шефове, с цел да ги поучават да се причислят към декларацията на регионалния шеф на Враца Стефан Красимиров, за овакантяване на Има Такъв Народ. Двама от тях: Иван Янчев (Плевен) и Иван Кючуков (София-град) са отказали и бяха  уволнени. Навярно на градоначалниците превантивно е било показано какво ще им се случи при непокорство, тъй като на 10 юни Кирил Петков уволни, а след няколко часа върна на работа, заместник-областните шефове от Има Такъв Народ.

4. Слави Трифонов обществено разгласи, че Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от “Има подобен народ ”, с цел да ги убедят да гласоподават за новото държавно управление с мандата, даден от президента Радев на Асен Василев.  

5. Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ, обществено се оплака: ”Звънят на родственици, дават обещание постове в страната. Това е безсрамие! Кирил Петков и Асен Василев купуват депутати! ”

6. Костадин Костадинов, водач на “Възраждане ” разгласи обществено: “Нашите депутати са подготвени да свидетелстват в прокуратурата за напън от страна на Кирил Петков. ” 

7. Бойко Борисов, водач на ГЕРБ, разгласи обществено: “В Народното събрание тече най-мащабното пазаруване на гласове в историята! ”

8. Президентът Радев разгласи обществено: “Следя с оскърбление разпада на това Народно събрание… Българският парламент не е пазарище! ”

9. Премиерът в оставка Кирил Петков уволни тримата заместници на министъра в оставка Гроздан Караджов и назначи в Министерство на регионалното развитие двама нови заместник-министри, тясно свързани с “Продължаваме смяната ”. Всички разплащания минават през тях, което основава съмнения за потребление на механизъм за корупция.

10. Елена Гунчева, народен представител от “Възраждане ” се оплака, че оръжеен необут й е звънял да я уговаря да поддържа държавното управление. Прокуратурата за какво не проверява къде отиват комисионите от оръжейните покупко-продажби, нарастнали лавинообразно след войната в Украйна; кой управлява и къде се регистрира за разрешаването на експорт на българска специфична продукция, озоваваща се в Украйна и подозренията, че с парите от комисионите се купуват депутатски гласове?

Г-н Главен прокурор, в случай че не извършите всичко това, което се изисква по закон за прекъсване на позорното пазарене, осъществявано от ръководещите пред очите на цялото общество, Вие ще сторите грях пред българите, които желаят бистрота, правдивост, разтрошаване на задкулисието на “Промяната ” и ще предизвикате подозрения за съглашателство с безскрупулните използвачи на властта за персонална приложимост.  

Изборът е Ваш, господин Гешев.

Щетите от погазването на закона са за всички почтени и свестни българи!  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР