От Фейсбук профила на Иво Димитров Едно птиченце ми каза,

...
От Фейсбук профила на Иво Димитров Едно птиченце ми каза,
Коментари Харесай

Минеков не отива на честването на Стефан Данаилов от страх, готвят му публична разправа

От Facebook профила на Иво Димитров
Едно птиченце ми сподели, че невъзпитаният длъжностен министър на културата Велислав Минеков се уплашил тази вечер да отиде на честването на Стефан Данаилов в Народния спектакъл. Уплашил се, тъй като на него едно друго птиченце му споделило, че хора от арт средите му готвят обществена кавга. Кори с яйца се изкупували всеобщо в бакалиите, ситуирани наоколо до една от най-представителните здания в страната. Причината били заканите на Минеков пред познати и непознати, че щял да уволни шефа на Народния спектакъл Васил Василев.

Винаги съм се чудил за какво природата, надарила по този начин обилно едни с гений и обсег, се е отнесла толкоз грубо с други. Убеден съм, че тази диспропорционалност е в основата на комплексите, които тресат невъзпитания министър на културата. Неспособността да застанеш зад надарения, провинциалната дребнавост, злобата и завистта изясняват линията на държание на Минеков към Васил Василев.

В случая имаме търсене на спор от страна на едно овластено безличие с един можещ и потвърден експерт. Един неспособен за нищо мъж в предпенсионна възраст против гения на шеф, който за месеци върна опашките от фенове пред Народния спектакъл и стартира да съизмерва първата ни натрупа с най-хубавите в Европа. Визионер против чичка на служебна хранилка. Творец с обсег против мишкуващ на държавна разкладка служител.

Вчера за първи път видях обединени ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Демократична България ". Ако се търсеше формула за единство и сформиране на държавно управление, то тя бе открита в Комисията по просвета към Народното събрание. Депутати от всички парламентарни групи насметоха в ъгъла Велислав Минеков и се сплотиха против посредствеността на този случайник. Време е и на " Дондуков " 2 да се усетят, че с избора на този невъзпитан вид за министър, културата ни е обречена. А когато културата на една страна се води от самодоволни илитерати, нацията наподобява обречена на тежък крах...

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР