От Фейсбук профила на Иван Сотиров Днес, Радев призова да

...
От Фейсбук профила на Иван Сотиров Днес, Радев призова да
Коментари Харесай

Проблемът между София-Скопие се формира от нови политически елити, продължение на комунистически

От Facebook профила на Иван Сотиров

Днес, Радев прикани да „ помогнем на нашите братя (от РСМ) да преодолеят идеологемите от тоталитарното минало ", само че несъмнено пропусна да посочи, че става въпрос за КОМУНИСТИЧЕСКОТО тоталитарно минало от което той и неговата родна партия не са се разграничили и до през днешния ден. За сметка на това, през вчерашния ден, министър председателят на радевата коалиция - Кирил Петков повтори главната комунистическа идеологема, че в България е имало фашистки режим.

Историческата истина е, че Българска комунистическа партия извърши не по-малко, само че за сметка на това доста по-гнусно закононарушение от Югославската КП против нашите братя в Македония, тъй като комунистическата партия, която се наричаше българска принуждаваше, посредством кървясъл гнет, българи да се афишират за македонци. 

Историческата истина е, че Македония беше окупирана от Националсоциалистическа Германия и Фашистка Италия, а не от България, само че от там не неричат италианците фашисти, а германците нацисти.

Трябва да е ясно, че в Европа не е имало фашистки режими - фашизъм е имало единствено в Италия и че фашизмът се употребява от социалистите за етикиране на всички националсоциалистически режими тъй като използването на думата националсоциализъм разкрива общият социалистически корен на властническите режими на ХХ век. Дали е народен или световен, социализмът си е социализъм - той постоянно постанова групова тирания и погазва самостоятелните човешки права.

Фашизъм в България имаше, само че след 9-ти септември 1944г. и той беше доста по-жесток от фашизма на Мусолини, тъй като ликвидираните и репресираните от режима на Българска комунистическа партия са многократно повече от ликвидираните и репресираните от режима на Мусолини. Ако погледнем и наложеният от десетилетия у нас олигархичен модел на тъй наречените народен капитал, чиито ползи се пазят от БКП/БСП и нейните клонинги, които са заели цялото парламентарно пространство, то през днешния ден умерено можем да приказваме за корпоративизъм или социализъм за олигарсите, които са другите избрания за фашисткия модел на ръководство.

И най-после отново ще повторя - казусът сред София и Скопие е, че политиката на Република България и РСМ се образува от нови политически елити, които са продължение и проекция на старите комунистически елити. Има ли добряк, който има вяра, че тези които се снишават пред паметника на Съветската окупационна войска - висшия тотем на незаконния комунистически режим, са борци против идеологемите на тоталитарното минало. Именно от Москва, посредством Коминтерна и Съветската окупационна войска подвигнаха кървава " Балканска стена " сред нашите две страни, която разделя българите доста по-драматично, в сравнение с „ Берлинската стена “ разделяше германците и по тази причина е неуместно да чакаме техните поклонници да съборят тази стена.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР