От Фейсбук профила на Георги Матеев Открийте 10-те разлики“ От

...
От Фейсбук профила на Георги Матеев Открийте 10-те разлики“ От
Коментари Харесай

Не може и двете да се продават за „конфитюр“, все едно да продават айран за кисело мляко

От Facebook профила на Георги Матеев

„ Открийте 10-те разлики “

От едната страна виждате артикул, който се раздава като подаяние на обществено слаби и хора с увреждания, от другата страна виждате създаден в България артикул за комерсиалната мрежа.

И двата продукта се водят по название „ конфитюр “. Обаче наличието е радикално друго. По закон производителите са длъжни да подреждат съдържимото в низходящ ред - най-отпред да са изброени съставките, които се съдържат най-вече.

Очевидно, единият конфитюр е формиран от 60% плод и 40% захар. Докато в другия наличието на плод е единствено 35%. Останалите 65 са глюкозо-фруктозен сироп и захар, като глюкозо-фруктозния сироп е доминиращ - повече даже от самите плодове.

Това е и повода единият конфитюр да съдържа 276 калории за 100 грама, до момента в който другият - 177 или с над 55% повече. Но по-тревожното е друго, като се изключи че е доста по-калоричен поради съвсем двойно по-малкото плодове, левият конфитюр има и доста по-висок гликемичен показател от десния.

Как е допустимо тези два продукта да се продават под едно и също комерсиално название? Това е все едно да продават айран за кисело мляко?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР