От Фейсбук профила на Георги Кадиев Написах този пост през

...
От Фейсбук профила на Георги Кадиев Написах този пост през
Коментари Харесай

Кадиев за „Берое“: От днес за утре да спреш финансирането, на практика убивайки отбора

От Facebook профила на Георги Кадиев

Написах този пост през юни, като лидер на листа в Ст. Загора, където Берое е вяра.

Да се устоя един тим от губещ държавен Топлоелектрическа централа е нелепост, която евентуално е измислил кметът на Ст. Загора, с цел да печели гласове.

Но същата недомислица е и от през днешния ден за на следващия ден да спреш финансирането, на процедура убивайки тима, и то тъкмо когато Марица-Изток 2 най-сетне печели пари.

Някъде най-после на поста съм написал и решението, съгласно мен.

Дано някой от " А " -отбора го прочете и се замисли.

*

23 юни  ·

НЯМА МОЕ, НЯМА ТВОЕ, ВСИЧКО Е БЕРОЕ!

Знам какво сподели служебният министър на енергетиката за Берое. Знам, че е неуместно губещ държавен Топлоелектрическа централа да е притежател на футболен тим (все едно Топлофикация-София да купи “Левски ”) Знам каква обич е тимът за Стара Загора.

ЗАТОВА СЕРИОЗНО ЗА БЕРОЕ:

Откакто Берое става благосъстоятелност на Топлоелектрическа централа Марица-Изток 2 през 2011, издръжката му се е нараснала фрапантно, при липса на особени резултати.

От 1,8 млн. лв. през 2011 година (когато ги придобива Топлоелектрическа централа Марица-Изток 2), издръжката им нараства до 7,9 млн. лв. за 2019 (последният разгласен ГФО) – или растеж от 4.4 пъти. Накратко резултати:

2010 година Печели Купата на България. Издръжка за 2010 година (преди да бъде добит от Топлоелектрическа централа 2 – 2,36 млн. лв. (ГФО за 2010).

2011 година (тогава става благосъстоятелност на Топлоелектрическа централа 2): Завършва на 7-мо място в А група. Издръжка за 2011 година -  1,8 млн. (ГФО за 2011).

2013 година: Последен триумф: Печели Купата на България. Издръжка за 2013 година -  5,1 млн. лв. (ГФО за 2013).

2019 година Завършва на 4-то място в А група. Издръжка за 2019 година -  7,9 млн. лв. (ГФО за 2019).

2021: Завършва на 6-то място в А група. Издръжката от Топлоелектрическа централа Марица-Изток 2 по думите на министъра на енергетиката е 5-6 млн. лв. (няма разгласен ГФО за 2020 г.).

Извод и решение:

Издръжка на Берое от губещ държавен Топлоелектрическа централа е голословна и политически стимулирана. Но внезапно преустановяване на издръжката е също неприемливо.

Берое би трябвало да може да действа обикновено и с годишна прехрана единствено от 2,4 млн. лв. – колкото издръжката за 2010 година, когато печели Купата на България и не е благосъстоятелност на Топлоелектрическа централа 2, а се финансира от съдружие на локални предприемачи, които държат сметка за харченето на парите. Сега се финансира от страната и, уверен съм, е обрасло от бизнес ползи и хора, които живеят добре на гърба на клуба и страната. Убеден съм, че и старозагорци го виждат и знаят.

Считам, че даже Топлоелектрическа централа Марица-Изток 2 да понижи 2-3 пъти издръжката на клуба, това няма да се отрази фрапантно, в случай че парите се харчат дейно. Подобна по-малка прехрана би осигурила промеждутъчен интервал от 12-18 месеца за образуване на нови спонсори.

През 70-е и 80-е години Берое е тим на цяла Стара Загора. Един футболист причислен в Загорка, различен в дискови запаметяващи устройства, трети другаде- по този начин на процедура целият град отглежда и има тима си. Мисля, че завръщането към тези корени е най-хубавото.

Футболът е игра на народа, не на политиците.

*Този разбор е квалифициран благодарение на другар, чиято баба е крила Петър Жеков в каца в мазето, с цел да не го открие ЦСКА. Тогава футболистите се крадяли като булки. Днес аз “откраднах ” от неговите познания, за което благодаря.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР