От Фейсбук профила на Евгений Михайлов: ДА ПРИЕМАШ ЖЕЛАНОТО ЗА

...
От Фейсбук профила на Евгений Михайлов: ДА ПРИЕМАШ ЖЕЛАНОТО ЗА
Коментари Харесай

Евгений Михайлов: Да приемеш желаното за действително или капан за наивници

От Facebook профила на Евгений Михайлов:
„ ДА ПРИЕМАШ ЖЕЛАНОТО ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНО ИЛИ КАПАН ЗА НАИВНИЦИ

Гледах репортажите от вчерашния митинг. Множество младежи. Повечето с ранички и очила. Учени, симпатични  младежи. Заприличаха ми на младежите, които през 2020 година поддържаха и повярваха на юмрука на резидента. Аз не бях на площада тогава и предупреждавах какво ще стане. Децата ми и децата на децата ми ме послушаха, само че доста от приятелите им бяха на площада. Беше огромна еуфория, само че множеството хора още не знаеха кои са Бойко Рашков и десетките сътрудници на Държавна сигурност от щаба на президентството.

Същите младежи бяха и по площадите през 2021. Аз отново не бях там. Пишех статуси във фейса и ме упрекваха, че съм изменник.

Не бях и по опашките на секциите в чужбина - от Лондон, Мюнхен и Берлин до Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис. Опашките гласоподаваха за Слави Трифонов. Той тогава беше към момента вяра, а не мафия. Помня какъв брой младежите се радваха на успеха му. През април втора политическа мощ! А през юли към този момент първа! Аз отново пишех статуси и отново бях изменник на очакванията на младите, и образованите.

През ноември се извиха същите опашки от същите млади и интелигентни хора, само че към този момент в поддръжка на „ Продължаваме промяната “. Не бях и там, само че предупреждавах да се чете „ Златният телец “ и гласуващите да се срещнат с едни от героите на романа на Илф и Петров - децата на лейтенант Шмид. Пак ме набедиха, че съм против „ новото “ и „ смяната “.

После децата на лейтенант Шмид се коалираха с „ Шоуто на Слави “. Коалираха се и с „ десните “ Д(С)Б и левите БСП/БКП. Направиха го гордо, пренебрежително и демонстративно, и започнаха да чегъртат и натриват носовете на всички „ предатели “. Кълняха се, че „ оттук насетне “ всичко ще е друго и ще борят корупцията, После... После властта им хареса. след това...

После се докарахме до през днешния ден. Коалицията на „ почтените “ забатачи България и стартира да се разпада. Оказа се, че част от обединението на Промяната са крадци, друга част са лъжци, трети просто елементарни въжеиграчи, а четвъртите са путинисти. Сами си го споделяха! Аз единствено изтъквам.

Младите и интелигентни хора от вчерашния митинг в отбрана на остатъка от държавното управление по този начин и не схванаха, че отново ще бъдат употребена. Все едно нищо не бяха научили за последните две години. Аз още веднъж не бях на този площад.

На същия площад и на десетки други площади в страната съм бил на стотици манифестации и митинги през последните 32 години. На доста от тях съм държал речи, а десетки други съм документирал със своята камера. Срещнах доста другари, само че и доста предатели. И доста от дълго време разбрах, че не би трябвало да се приема мечтаното за фактически. Опарих се, че чак изгорях, само че разбрах, че от 30... не от 70 години сценаристите са все едни и същи. И всички те са свързани с БКП/БСП, Държавна сигурност, Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Кремъл.

И младежите с раничките, в случай че не ми повярват на мен, дано попитат родителите си. Стига и те да не са свързани със същите сценаристи.

Тогава ще схванат по какъв начин довчерашни другари и сътрудници внезапно стават „ мафия “ и „ предатели “, а нарушителите се трансформират в морални стожери. И все в отбрана на „ националният интерес “! Ще схванат и, че не всичко, което лети се яде. Освен, в случай че не е попаднало в особено поставения капан. Капан за наивници. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР