От Фейсбук профила на Елисавета Белобрадова от „Демократична България“Две от

...
От Фейсбук профила на Елисавета Белобрадова от „Демократична България“Две от
Коментари Харесай

Белобрадова от ДБ скочи на МЗ: Децата ни отново остават у дома, докато заведенията работят

От Facebook профила на Елисавета Белобрадова от „ Демократична България “

Две от децата ми през днешния ден минават към онлайн образование.

Въпреки уверенията на Министерство на здравеопазването от предходния месец, че ТОЗИ ПЪТ към този момент учебните заведения ще затварят последни, за следващ път петокласници, шестокласници, осмокласници, деветокласници, десетокласници, единадесетокласници минават онлайн.

За следващ път те са единствените, наблягам единствените, които на 100 % остават вкъщи, до момента в който заведения за хранене, питейни заведения работят, молове са отворени и аз персонално предходната седмица присъствах най-малко на 3 срещи, в които напълно публично, по протокол и институционализирано ни бяха натъпкали 50 индивида в стая за 10.

И защото измежду народните представители, имаме поборници за независимост и самостоятелност от игото на пандемията, част от тях постоянно са без маски. Тях никой не ги глоби, само че за сметка на това децата ни са още веднъж вкъщи.

Инак, доста хубаво ми се отговори на запитването по какъв начин отново стигнахме до там. Било решение на локално равнище.

С едно ще запомня пандемията. С неспособността на страната ни да сътвори условия за децата да посещават учебно заведение като безспорен приоритет пред всяка комерсиална активност.

Извинявам се на всички наранени фамилии, усещам го като персонален неуспех. Надявам се да е единствено пет дни. Надявам се да са тези последни пет дни, в които вечно се разделяме освен с пандемичната конюнктура, а и с повсеместната философия, демонстрирана непрекъснато през последните години, че в случай че би трябвало да избираме кого да жертваме, постоянно избираме първи децата като тези лица, дето не гласоподават.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР