От Фейсбук профила на Драгомир Младенов Не съм толкова добър

...
От Фейсбук профила на Драгомир Младенов Не съм толкова добър
Коментари Харесай

Драгомир Младенов към Асен Василев: Да му мислят слабите и лъжливи управляващи

От Facebook профила на Драгомир Младенов

Не съм толкоз добър историк, колкото господин Асен Василев, само че той изясни, че е обиколил близо 70 места в страната и не е разкрил нито един монумент на хан Аспарух, хан Тервел или цар Симеон.

Да, обаче в през 1981 година, тъкмо в региона, който Василев твърди, че е обиколил - Шуменски, е открит паметник-мемориал на хан Аспарух.

През 2018 година българското държавното управление открива монумент на хан Тервел в Свети Влас, отдаден на 1300 години от успеха на владетеля ни край Констинопол.

Паметници на Крум и династията Асеневци има във Велико Търново.

Ами цар Симеон Велики. Неговият първи монумент се намира в София и бе открит на тържествена гала от ръководителя на Народното събрание господин Димитър Главчев, зам.-кмета на Столична община доцент Тодор Чобанов и ръководителя на Фондация „ Българска памет “ доктор Милен Врабевски.

Имаме и монумент на великия наш Покръстител Борис Първи! Намира се в Плиска и е издигнат и осветлен на 2 май 2007 година във връзка 1100-годишнината от гибелта на владетеля княз Борис I.

От една страна, господин Василев, сте просрочен.

Идеята Ви е добра, да имаме мемориален парк на великите ни владетели, само че в речта Ви през вчерашния ден тона беше поучителен.

Първо, нашият народ обича и тачи положителните си управници и второ, явно не знаете, че паметта е материализирана посредством мемориали.

Да му мислят слабите и лъжливи ръководещи

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР