От Фейсбук профила на Дахер Фарид Дахер - ЛамотЕх, Витошка.Както

...
От Фейсбук профила на Дахер Фарид Дахер - ЛамотЕх, Витошка.Както
Коментари Харесай

България е само 6 млн. – дори малки количества бежанци могат да доведат до сериозно влияние в бъдеще

От Facebook профила на Дахер Фарид Дахер - Ламот

Ех, Витошка.

Както към този момент евентуално съм втръснал на всички да го дублирам, едната ми половина е от най-големия напълно християнски град в Сирия - Махарде. И когато споделям " напълно ", в действителност е по този начин, там не е разрешено на мюсюлмани да имат парцел. Поради тази причина изядохме най-вече ракети от господата " бунтовници и борци за народна власт " в съпоставяне от всички градове в близост през войната.

Но дано ви кажа за какво е по този начин. Около нас са допустимо най-радикалните селца и градчета в Сирия, най-близкия огромен град Хама бе средище на Мюсюлмански братя, преди Хафез Асад да ги срине през 1982 година

И защото нашият град е християнски, там девойките не се забраждат и вървят свободно с поли и къси панталони. Което пък постоянно водеше до съществени проблеми, защото докарваше от прилежащия салафитски град Халфая мъже с изплезени езици в мотори (в региона всеки главно се движи с мотори), които плакнаха очи и закачаха тези девойки, до момента в който техните седяха забрадени и не излизаха от домовете в техния град. А това довеждаше до огромни свади и боеве в центъра на града, тъй като ядосани младежи от Махарде незабавно скачаха на пердах. Което докара до потребността от съществено наличие на полиция, по-точно военни в града, управляващите се намесиха тогава много твърдо в наша изгода, имено тъй като познаваха обстановката, манталитета и вероятността да избухне спор. Това е доста преди да почне войната и арабската пролет.

Тук приказваме за по-консервативни, доста залупени села и градчета, а не за по-светските такива. И когато започнаха да влизат бежанци в Европа, първата ми мисъл бе точна тази. И доста пъти съм го споменавал. Тези случките на " Витошка " първо със " сирийските " кюрди, а след това и реакцията с пакистанските студенти по никакъв начин не ме изненадват.

Затова дано българските политици се замислят за следните точки, преди да смъкват гащи пред Австрия или Брюксел, и се продадат за някое друго евро:

1) България е единствено 6 милиона с все по-стопяващо се население. Не сме 60+ или 80+ милиона, както са Франция или Германия, даже не сме 10-15. Дори дребни количества бежанци могат да доведат до съществено въздействие в бъдеще.

2) По-голямата част от бежанците са мъже, което ще докара до огромен сексуален дисбаланс, и надлежно напрежение.

3) В България няма такава стопанска система, работни места, които да предложи на тези бежанци, а финансовата им неустановеност още веднъж може да докара до изолираност, гетоизация и надлежно до престъпни прояви.

4) Повечето не желаят да останат тук, а се задържат срещу волята им. Те желаят да идат в Западна Европа. Да се има поради, че огромна част от мигрантите знаят на главно равнище британски или френски, португалски според от на чия някогашна колония е попадала родината им в предишното. Българският е напълно непознат и сложен за тях, ще е доста мъчно да го научат и да се интегрират.

5) Ние не сме в Централна Европа, ние сме първи фронт, централен вход, през който множеството мигранти влизат в Европейски Съюз, а с това може доста страни да злоупотребят ползвайки всевъзможни Дъблински съглашения или " схеми Руанда ".

И тук не приказвам за хора, които имат желанието в действителност да работят почтено и да живеят със фамилии, следвайки  закони, и да се стараят да се интегрират. А за по-голямата част, които извират от небогати, консервативни краища, с непознати разбирания и култури. Това са съществени провокации и съществени проблеми, които постоянно пораждат, а нашият профил като страна е доста по-различен от тези на Австрия или Нидерландия, примерно. И ние нямаме колониална виновност или компании, които са крали милиарди от запаси на непознати страни.

И в случай че политиците в действителност смъкнат гащи пред Брюксел за 30 гроша, то с изключение на да извадим камшици и да им шарим задниците къде ги сварим, от тук до Брюксел, друго не заслужават.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР